Белият дом няма да санкционира руския газопровод Северен поток 2,

...
Белият дом няма да санкционира руския газопровод Северен поток 2,
Коментари Харесай

"Политико": Байдън се отказва от нови санкции срещу "Северен поток 2"

Белият дом няма да глоби съветския газопровод " Северен поток 2 ", до момента в който Джо Байдън е президент на Съединените щати.

Това " Политико ", като прецизира, че позицията му не се е трансформирала в разногласието със сенатори като Тед Круз, спъващи одобряването на позиции в Държавния департамент и финансовото министерство, с цел да подтикне Вашингтон да вкара нови наказания.

Круз желае да бъдат наложени нови наказания за построяването на газопровода, който би трябвало да доставя газ до Германия през Балтийско море, като заобикаля Украйна. Съоръжението е готово, само че чака регулаторно утвърждение от Германия, откакто Байдън реализира с канцлера Ангела Меркел съглашение да не се пречи на построяването му, считано от Съединени американски щати за политически инструмент на Русия.

През август Круз съобщи, че ще блокира всяко предопределение за Държавния департамент поради случая. " Политико " и организация " Ройтерс " пишат, че с него опитвали да беседват високопоставени чиновници на финансовото министерство и съветникът на Байдън за националната сигурност Джейк Съливан, само че това не дало резултати.

Изграждането на " Северен поток 2 " се забави с година и половина поради наложени още по време на президента Доналд Тръмп наказания. През май обаче Байдън съобщи, че всевъзможни нови ограничавания биха били " непродуктивни " за връзките сред Съединени американски щати и Европа (и най-много Германия, която е огромният покровител на проекта). Завършването на тръбите бе на 10 септември, а предходната седмица стартира пълненето с газ.

Вчера съветският президент Владимир Путин к - процедура, която по принцип може да отнеме месеци. Путин също по този начин се усъмни в целесъобразността ѝ поради казуса с доставките на газ и цените в Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР