Белият дом неуспешно се опита да организира телефонни разговори между

...
Белият дом неуспешно се опита да организира телефонни разговори между
Коментари Харесай

Wall Street Journal: Лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ са отказали да разговарят с Байдън

Белият дом " несполучливо " се опита да провежда телефонни диалози сред американския президент Джо Байдън и " де факто " водачите на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в миг, когато Вашингтон се пробва да обезпечи интернационална поддръжка за опълчването против Русия и съдържат възходящите цени на петрола, оповестява Риа Новости, базирайки се на

„ Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман и шейх Мохамед бин Зайед на ОАЕ отхвърлиха да беседват с Байдън “, написа изданието, цитирайки публични лица.

Въпреки това принцът и шейхът предходната седмица разговаряха с съветския президент Владимир Путин, както и с Владимир Зеленски, написа вестникът.

Според изданието ОАЕ и Саудитска Арабия отхвърлят да усилят добива на нефт и се придържат към проект, утвърден от ОПЕК и група производители, водени от Руската федерация.

Абу Даби и Рияд са загрижени за " сдържания " отговор на Съединени американски щати на ракетните удари на хусите в Йемен и възраждането на иранско нуклеарно съглашение, което сякаш пренебрегва опасенията им за сигурността, споделиха публични лица. Саудитска Арабия също желае Вашингтон да даде юридически имунитет на престолонаследника, защото той е изправен пред редица правосъдни каузи в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР