Белият дом не отхвърли днес вероятността от евентуално ново спиране

...
Белият дом не отхвърли днес вероятността от евентуално ново спиране
Коментари Харесай

Белият дом не отхвърля вероятността от ново спиране на работата на правителството 

Белият дом не отхвърли през днешния ден вероятността от вероятно ново прекъсване на работата на държавното управление, в случай че до 15 февруари не бъде реализирано съглашение с демократите за финансиране на стената, която президентът Доналд Тръмп желае да издигне на границата с Мексико, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Спирането на работата на държавно управление на доктрина към момента е на масата. Не желаеме да се стига до такава степен, само че тази алтернатива към момента е отворена за президента и ще остане такава ", съобщи по Фокс нюз вр. и. д. основен секретар на Белия дом Мик Мълвейни.

На 25 януари беше реализирано съглашение за слагане завършек на частичната парализа на американските организации след 35 дни прекъсване на активността - рекордно дълъг интервал в историята на Съединени американски щати. То предвиждаше финансиране на съответните федерални служби до 15 февруари, а в случай че до тогава не бъде реализиран консенсус, е допустимо ново прекъсване на дейностите.

Днес обаче републиканският сенатор Ричард Шелби разгласи, че договарянията сред американски конгресмени по проблеми за сигурността по границите, с цел да се избегне ново прекъсване на активността на държавното управление, са забуксували по въпроса за политиката за задържане на имигранти.

Усилията в Конгреса на Съединени американски щати за решение на безизходицата по въпроса за финансирането на сигурността по границата се умножиха в петък и продължиха през уикенда, отбелязва Ройтерс. Специална работна група се чака да реализира съглашение до на следващия ден.

Една от пречките е настояването на демократите да се финансират по-малко кревати за настаняване на арестувани от имиграционните и граничните управляващи, в сравнение с желае администрацията на президента Доналд Тръмп. Републиканците желаят да усилят този брой в напъните си да ускорят депортирането на имигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР