Белият дом може да обяви забрана за внос на руски

...
Белият дом може да обяви забрана за внос на руски
Коментари Харесай

САЩ се готви да забрани доставките на петрол и газ от Русия


Белият дом може да обяв и възбрана за импорт на съветски енергийни артикули още през днешния ден, заяви почитан чиновник на администрацията. Очаква се президентът да направи този ход след натиска на законодателите от двете партии да санкционират Русия за нахлуването ѝ в Украйна.

„ Президентът Джо Байдън има намерение да спре закупуването на нефт и природен газ от Москва , защото цените им в Съединени американски щати внезапно се повишават “, заяви от своя страна организация Блумбърг. „ Цените на природния газ ще се покачат, като Путин предизвестява, че барелите ще доближат 300 $ “.

Администрацията на Байдън е подложена на напън да работи от края на предишния месец, когато Владимир Путин подреди непровокирано и кърваво навлизане в Украйна.

Съобщава се, че европейските съдружници не се причисляват към възбраната , само че са обсъждали въпроса с американските чиновници.

Това се случва в миг, когато Путин заплаши да затвори кранчето на съветския газ за Европа в отговор на протеста на износа на сила от страната му, което може да докара до повишение на цената на суровия нефт до зашеметяващите 300 $ за барел.

В понеделник цените към този момент се покачиха до невъобразим от 2008 година връх, достигайки 140 $ за барел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР