Белият дом има YouTube, а не само Facebook, в списъка

...
Белият дом има YouTube, а не само Facebook, в списъка
Коментари Харесай

Белият дом обвинява Facebook и YouTube за разпространение на дезинформация за ваксините

Белият дом има YouTube, а освен Фейсбук, в листата си със обществени мрежи, които съгласно американските управляващи са виновни за тревожното разпространяване на дезинформация по отношение на COVID-19 имунизациите и не вършат задоволително, с цел да я спрат. Това са споделили източници, осведомени с мисленето на американската администрация, осведоми " Ройтерс ".

Критиките идват единствено седмица откакто президентът Джо Байдън назова Фейсбук и други обществени мрежи " убийци " за това, че не са съумели да забавят разпространяването на дезинформация за имунизациите. Впоследствие той смекчи тона си. Високопоставен чиновник от администрацията е споделил, че един от основните проблеми е " непоследователното използване ".

YouTube, част от компанията Alphabet Inc, в чието портфолио влиза и Гугъл, и Фейсбук вземат решение какво се квалифицира като дезинформация на техните платформи. Но резултатите оставиха Белия дом неудовлетворен.

" Фейсбук и YouTube... са съдията, правосъдните заседатели и палачът, когато става въпрос за протичащото се в техните платформи ", разяснява чиновник на администрацията, описвайки техния метод към COVID-19 дезинформацията: " Те сами правят оценка домашните си. "

Някои от главните дезинформации за имунизациите, против които се бори администрацията на Байдън, включват, че COVID-19 имунизациите са неефективни, погрешни изказвания, че носят микрочипове и че засягат плодовитостта на дамите, сподели служителят.

Наскоро обществените мрежи бяха подложени на обстрел от Байдън, неговия прессекретар Джен Псаки и основния хирург Вивек Мърти, които всички обявиха, че разпространяването на неистини за имунизациите затруднява битката с пандемията и спасяването на животи.

Неотдавнашен отчет на Центъра за противопоставяне на цифровата ненавист (CCDH), който също беше емфатичен от Белия дом, сподели, че 12 антиваксинационни профила популяризират близо две трети от антиваксиналната дезинформация онлайн. Шест от тези профили към момента разгласяват в YouTube.

" Бихме желали да забележим повече сторено от всички ", с цел да се ограничи разпространяването на неточна информация от тези профили, уточни служителят.

Борбата с дезинформацията за имунизациите се трансформира в главен приоритет за администрацията на Байдън по време, когато темповете на имунизациите се забавиха доста, макар риска от " Делта " разновидността, като хората в доста елементи на Съединени американски щати са враждебни да бъдат имунизирани.

Исканията към Фейсбук и YouTube идват, откакто Белият дом се свърза с Фейсбук, Twitter и Гугъл през февруари за ограничение на дезинформацията на Коронавирус, търсейки помощта им, с цел да не стане вирусна, сподели тогава различен върховен чиновник от администрацията.

" Фейсбук е 800-килограмовата горила в стаята, когато става въпрос за дезинформация на имунизациите... само че Гугъл има доста неща, за които може да отговори и някак съумява да се измъкне постоянно, тъй като хората не помнят, че имат YouTube ", сподели Имран Ахмед, CCDH създател и основен изпълнителен шеф.

Говорителят на YouTube Елена Ернандес съобщи, че от март 2020 година компанията е премахнала над 900 000 видеоклипа, съдържащи дезинформация на COVID-19, и е прекратила каналите в YouTube на хора, разпознати в отчета на CCDH. Тя сподели, че политиките на компанията се основават на наличието на видеото, а не на високоговорителя.

" Ако някой от останалите канали, упоменати в отчета, наруши нашите политики, ние ще предприемем дейности, в това число дефинитивни прекратявания ", сподели тя.

В понеделник YouTube също съобщи, че ще добави по-достоверна здравна информация, както и раздели, на които феновете да кликат.

Висшият чиновник на администрацията цитира четири въпроса, по които администрацията е поискала от Фейсбук да даде съответни данни, само че компанията е сдържана да се съобрази.

Те включват какъв брой дезинформация на имунизацията съществува на нейната платформа, кой вижда неточните изказвания, какво прави компанията, с цел да се свърже с тях и по какъв начин Фейсбук схваща стъпките, които подхваща.

Длъжностното лице сподели, че отговорите, които Фейсбук е дал, не са " задоволително положителни ".

Говорителят на Фейсбук Кевин Макалистър съобщи, че компанията е премахнала над 18 милиона дезинформации от COVID-19 от началото на пандемията и че нейните лични данни демонстрират, че за хората в Съединени американски щати, употребяващи платформата, съмнението на имунизациите е намаляло с 50% от януари и приемането на ваксини е високо.

В обособена обява в блога предходната събота Фейсбук прикани администрацията да спре да " сочи с пръст ", излагайки стъпките, които е подхванала, с цел да насърчи потребителите да се имунизират.

Но служителят на администрацията съобщи, че обявата в блога няма индикатори за триумф.

Широката угриженост на администрацията на Байдън е, че платформите " или ни лъжат и крият топката, или не го одобряват съществено и няма изчерпателен разбор на протичащото се в техните платформи ", сподели чиновникът.

" Това слага под въпрос всички решения, които имат. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР