Белият дом и група американски сенатори от двете големи партии

...
Белият дом и група американски сенатори от двете големи партии
Коментари Харесай

Има съгласие в САЩ за мащабни промени в инфраструктурата - заради климата

Белият дом и група американски сенатори от двете огромни партии в Съединени американски щати (демократите и републиканците) са постигнали съглашение по инфраструктурен проект, който включва федерални вложения в размер на 550 милиарда $, се споделя в изказване, оповестено от пресслужбата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Очаква се Сенатът да стартира разглеждането на взаимната самодейност, написа БГНЕС.

Първоначално ставаше дума за пакет от бюджетни заеми в размер на 1,2 трилиона $. Споразумението планува разпределяне на 110 милиарда $ за създаване на мостове и пътища, 11 милиарда $ за стратегии за сигурност на превоза, 39 милиарда $ за рационализация на публичния превоз, 42 милиарда $ за развиване на инфраструктурата на пристанищата и въздушните пристанища. 55 милиарда $ ще отидат за системата за питейна вода, 65 милиарда $ се отпускат за обезпечаване на популацията с високоскоростен интернет, 73 милиарда $ се възнамеряват да бъдат вложени в превозването на чиста сила.
 България, наред с някои огромни страни в Европейски Съюз, не е съгласна с втвърдяването на Зелената договорка България, наред с някои огромни страни в Европейски Съюз, не е съгласна с втвърдяването на Зелената договорка
България, както и още 6 европейски страни, са срещу така наречен " Пакет 55 ", който е последното все още предложение на Европейската ком...

" Щастлив съм да се причисля към двупартийна група сенатори и да разглася съглашение, което обезпечава най-значимите дълготрайни вложения в нашата инфраструктура и конкурентоспособност ", сподели Байдън. Според него, с самодейността американците ще развият електропредавателната мрежа и ще модернизират енергосистемата по този начин, че да бъде по-устойчива и екологично чиста и ще изградят конструкция, която да устои на на екстремални естествени тествания като урагани, горски пожари, суша или високи температури. Освен това президентът на Съединени американски щати означи инвестиция в системата на публичния превоз.

Всъщност ръководителят на Белия дом даде да се разбере, че средствата, събрани от повишение на налозите за жители, които печелят над 400 хиляди $ годишно, също могат да отидат за осъществяването на проекта. Байдън призна, че " никоя от страните не е получила всичко, което желае от съглашението ". " Но тъкмо това значи компромисът и построяването на консенсус - същността на демокрацията ", се споделя в изказването.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува сътрудниците си републиканци в Сената на Съединени американски щати за желанието им да поддържат законопроекта на Байдън по отношение на огромните вложения в инфраструктура.

" Трудно е да се повярва, че нашите републиканци в Сената са се примирили с коренно левите демократи по по този начин наречения междупартиен план за инфраструктура ", сподели Тръмп.
 Зелената договорка на Европейска комисия: След 2035 година новите коли ще са без бензинови и дизелови мотори Зелената договорка на Европейска комисия: След 2035 година новите коли ще са без бензинови и дизелови мотори
Цена на въглеродните излъчвания и привилегия на намаляването на въглеродните излъчвания, с цел да бъдат подтиквани нововъведенията в името на задачата Ев...

Той добави, че желанието на републиканците да поддържат демократите " ги кара да наподобяват слаби, глупави и тъпи ". „ Не правете това, републиканци! Патриотите в никакъв случай няма да не помнят това ", прикани той.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР