Белият дом е спряла да одобрява лицензи за американски компании,

...
Белият дом е спряла да одобрява лицензи за американски компании,
Коментари Харесай

Байдън отрязва напълно достъпа на Huawei до американски компоненти

Белият дом е спряла да утвърждава лицензи за американски компании, които доставят Huawei с основни съставни елементи. По информация на Reuters, основана на осведомени източници, администрацията на Джо Байдън основава нова публична политика за отвод за доставка на продукти до китайския производител на смарт телефони и мрежово съоръжение. И не става въпрос единствено за 5G мрежите, а и за по-ниското равнище – 4G продукти, Wifi 6 и 7, изкуствен интелект и високопроизводителни калкулации и облачни детайли.

Американската комерсиална офанзива против Huawei стартира още по времето на Доналд Тръмп и през 2019 година китайската компания получи възбрана за доставяне с основни съставни елементи за развиването на 5G мрежите. Но служители в Министерството на търговията на Съединени американски щати въпреки всичко са предоставяли лицензи на някои американски компании да продават избрани артикули и технологии на компанията. Qualcomm Inc, да вземем за пример, през 2020 година получи позволение да продава 4G чипове за смарт телефони на Huawei.

Говорител на Министерството на търговията сподели, че чиновниците " непрестанно правят оценка нашите политики и разпореждания ", само че не разяснява диалозите с съответни компании. Huawei и Qualcomm отхвърлиха коментар.

Друг източник на Reuters сподели, че този ход отразява стягането на политиката на администрацията на Байдън по отношение на Huawei през последната година. Лицензите за 4G чипове, които не могат да се употребяват за 5G, които са одобрявани по-рано, са били отказани. Към края на администрацията на Доналд Тръмп и при започване на ръководството на Байдън администрацията към момента е давала лицензи за детайли, характерни за 4G приложения.

Американски чиновници сложиха Huawei в търговски черен лист през 2019 година, ограничавайки множеството снабдители от Съединени американски щати да продават съставни елементи и технологии на компанията, в случай че не им бъдат предоставени лицензи. Длъжностните лица продължиха да стягат контрола, с цел да отрежат способността на Huawei да купува или проектира полупроводникови чипове, които зареждат множеството от нейните артикули.

Но администрацията въпреки всичко е предоставяла лицензи, които са разрешавали на Huawei да получи някои жизненоважни детайли. Например, снабдители на Huawei са получили лицензи на стойност 61 милиарда $, които да продадат на колоса за телекомуникационно съоръжение от април до ноември 2021 година

През декември Huawei съобщи, че общите ѝ доходи са към 91.53 милиарда $, което е по-малко от 2021 година, когато глобите на Съединени американски щати доведоха до спад при продажбите с близо една трета.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинHuawei Джо Байдън Китай съставни елементи лицензи ПоследниНай-четениКомпании 28 Байдън отрязва изцяло достъпа на Huawei до американски съставни елементи Политика 224 Депутатите незабавно одобриха в комисия измененията в тол системата Компании 248 Apple пуска сгъваем iPad през 2024 година? Автомобили 1668 В отговор на Tesla: Ford понижи цената на електрическия Mustang Накратко 1164 Вечерни вести: Германия навлиза в рецесия; България не събра плануваните доходи от Данък добавена стойност Лични финанси 212 За първи път от 2014 година насам подправените евробанкноти са се нараснали Енергетика 2372 „ Росатом “ нападна българския министър на енергетиката Бюджет и финанси 1192 Приходите от Данък добавена стойност и данък изостават доста от плановете (инфографики) Компании 664 „ Най-мащабната корпоративна машинация “: Империята на най-богатия азиатец кърви Енергетика 864 „ Господари на Черно море “: Турция стартира още изследвания за петрол и газ Накратко 11353 Новини от седмицата: Кой е новият шлагер на имотния пазар?; Българска компания прави възторг в Европа Компании 8352 Новият дом на NOVA Broadcasting Group Digital 5762 Всемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си тестване Индустрии 4082 Здрави животни за крепко човечество Бюджет и финанси 2753 Държавата се готви за въвеждане на цени и в лв., и в евро от август Бюджет и финанси 2507 Германия даде знак, че навлиза в криза Енергетика 2372 „ Росатом “ нападна българския министър на енергетиката Бюджет и финанси 2069 Възстановяването от Коронавирус пренареди регионалните стопански системи в България Европари 1768 212 млн. лева ще бъдат инжектирани в индустриалните зони в България Автомобили 1668 В отговор на Tesla: Ford понижи цената на електрическия Mustang Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР