Белият дом е събрал без много шум екип от служители

...
Белият дом е събрал без много шум екип от служители
Коментари Харесай

САЩ подготвят планове в случай, че Русия използва ядрени оръжия

Белият дом е събрал без доста звук екип от чиновници на националната сигурност , с цел да очертае сюжети за това по какъв начин Съединените щати и техните съдружници би трябвало да реагират, в случай че съветският президент Владимир В. Путин, отчаян от неналичието на прогрес в Украйна или решен да предизвести западните страни против намесва се във войната, употребява запасите си от химически, биологични или нуклеарни оръжия , написа американският вестник Ню Йорк Таймс.

Екипът " Тигър ", както е известна групата, също изследва отговорите, в случай че Путин нападна територията на НАТО, с цел да нападна конвои, носещи оръжие и помощ за Украйна, съгласно няколко осведомени чиновници, участващи в процеса . Срещайки се три пъти седмично, в секретни сесии, екипът преглежда и отговорите, в случай че Русия се стреми да разшири войната към прилежащи страни, в това число Молдова и Грузия , и по какъв начин да приготви европейските страни за вероятните бежанции в мащаб, който не е следен в десетилетия.

Очаква се тези непредвидени обстановки да бъдат централни тематики за изключителната сесия в Брюксел в четвъртък, когато президентът Байдън ще се срещне с водачите на 29-те други страни от НАТО, които ще се срещнат за първи път при закрити порти, техните мобилни телефони ще бъдат изключени и помощниците им няма да участват.

Само преди месец сходни сюжети изглеждаха единствено теоретични. Но понастоящем от Белия дом до централата на НАТО в Брюксел, към този момент е ясно, че Русия може да прибегне към най-мощните оръжия в своя боеприпас, с цел да се избави от патовата военна обстановка.
 Путин: Западът не познава Русия, в случай че мисли, че ще отстъпим
Путин: Западът не познава Русия, в случай че мисли, че ще отстъпим

Москва щяла да реализира задачите си в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира неотложността на напъните в сряда, като сподели на кореспонденти за първи път, че даже руснаците да употребяват оръжия за всеобщо заличаване единствено в Украйна, те могат да имат " ужасни последствия " за хората в страните от НАТО . Изглежда, той има поради опасенията, че химически или радиоактивни облаци могат да преминат през границите . Един от въпросите, които се преглеждат, е дали сходни странични вреди ще се смятат за " офанзива " против НАТО според нейната харта, което може да изисква взаимен боен отговор.

И Байден и Столтенберг предизвестиха за възходящи доказателства, че Русия в действителност се готви да употребява химическо оръжие в Украйна.

Това са въпроси, с които Европа не се е сблъсквала от най-мрачните години на Студената война , когато НАТО имаше доста по-малко членове, а Западна Европа се тревожеше от руска офанзива, ориентирана към Германия. Но малко на брой от водачите, които ще се срещнат в Брюксел в четвъртък, в миналото е трябвало да се оправят с тези сюжети - и мнозина в никакъв случай не са трябвало да мислят за нуклеарно въздържане или резултатите от детонацията на нуклеарните оръжия на бойното поле, проектирани да бъдат слаби от тези, които са употребявани в Хирошима. Страхът е, че Русия е по-вероятно да употребява тези оръжия, които размиват границите сред стандартни и нуклеарни оръжия.

Един главен проблем, който екипът " Тигър " преглежда, е прагът, който може да накара Алианса да употребява военна мощ в Украйна. Байдън даде да се разбере, в доста огромна степен не желае да направи това, опасявайки се, че директната борба с Русия може да ескалира спора отвън надзор. " Това значи Трета международна война ", означи той неотдавна.

Властите в Съединени американски щати считат, че възможностите Путин да прибегне до потребление на нуклеарно оръжие са дребни., че разполага с боеприпас в подготвеност и може да го употребява в отговор на всичко, което възприема като " екзистенциална опасност ", сложи Вашингтон в нараснала подготвеност.
 Дмитрий Песков пред CNN: Путин не е постигнал задачите си и не е да няма нуклеарен бутон
Дмитрий Песков пред CNN: Путин не е постигнал задачите си и не е да няма нуклеарен бутон

Отказа да отхвърли, че Москва не мисли за потребление на нуклеарно оръжие

По-рано съветският президент Владимир Путин посочи, че западните страни желаят да трансфорат Русия в " слаба, подвластна страна; да нарушат нейната териториална цялост; да разчленят Русия по метод, който им е комфортен " .

Ако Западът е считал, че Русия ще се разпадне или ще отстъпи, " те не познават нито нашата история, нито нашия народ ", отсече той на 21-ия ден от войната.

" Зад лицемерните приказки и днешните дейности на по този начин наречения групов Запад стоят враждебни геополитически цели. Те просто не желаят мощна и суверенна Русия ", акцентира Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР