Белият дом е на път да обяви Вагнер за терористична

...
Белият дом е на път да обяви Вагнер за терористична
Коментари Харесай

Войска от наемници: "Вагнер" – митове и жестокост


Белият дом е на път да разгласи " Вагнер " за терористична организация. Причината не е единствено войната в Украйна и ролята на „ Вагнер “ там. Съединени американски щати регистрира възходящото въздействие на в Африка. Но какво е „ Вагнер “?

„ Извъндържавна полулегална, полузаконна конструкция, която да прави функционалности и задания, които самата страна не може да ги прави. Например директна военна намеса там, където страната желае да изнесе своето въздействие. Така да вземем за пример бойното кръщане на „ Вагнер “ 2014 година тъкмо там, където сега са най-горещите точки в руско-украинския спор. Това е Донбас. Това е прощъпулникът. 250 са първите рекрутирани ", изясни проф. Владимир Чуков.
Снимка: Reuters

" 2014 година хората на тази компания изиграха значима роля при окупацията на Крим. Зелените човечета това са те. И от този момент започнаха да набъбват. От 250 индивида последователно 4000, 7000, като се смята, че в този момент, 2022 година, те са над 40 хиляди. Това е по западни данни, като това са единствено военните. Това е цяла империя, това е страна в страната, като Евгени Пригозин, готвачът на Путин… Тези хора, забележете, имат теоретичен институт, имат социологическа организация, имат всички съставни елементи за водене на стандартна, само че и на хибридна война “, добави проф. Чуков.

Чрез частната военна организация Русия окупира територии, без публично да води война. Така окупира Донбас през 2014 година, а през днешния ден „ Вагнер “ качва и смъква диктатори в Африка по същия модел - военна окупация без публична война.

„ 2018 - 2019 година, те доста мощно се вклиниха в африканския континент и забележете по какъв начин се появяват - те се появяват, като част от предизборната акция на някой локален африкански претендент за президент. Много ясни са покупко-продажбите – ние ти оказваме помощ да вземеш властта, т.е. правиш прелом, както беше класиката в Буркина Фасо, само че против това ти, като станеш президент, ни даваш да експлоатираме мините, уран, злато, диаманти - каквото има страната. Ако погледнете Мозамбик, Руанда, Ангола, Гвинея, Гвинея Бисау, Централно-африканската република, Мали. Това, което прави усещане, че те стъпват в тези африкански страни, които ги конфронтират с Франция. Там, където има английско въздействие, те ги заобикалят “, добави проф. Чуков.

Вагнеровци са извънредно жестоки. За тях разпоредбите на войната не важат. " Тези хора са откровени главорези ", означи проф. Чуков.

Русия отхвърля да има нещо общо с „ Вагнер “, макар че самите вагнеровци употребяват съветски военни бази за своята подготовка.

И в случай че по този начин наречените референдуми за лишаване на части от територията на Украйна провокираха възмущението на целия свят, тъй като нещо сходно се случва в Европа, то властта се печели по сходен метод в редица африкански страни, без това да става мотив за съществено внимание.

- В Африка в случай че знаете какви ги правят.
- Това е методът да не обявяваш война на една страна и да я окупираш?
- Абсолютно. Те отиват като консултанти. Те отиват да ги съветват за изборите.

Вече има свидетелства за присъединяване на африканци на страната на Русия във войната в Украйна.

„ Там, където стъпят – ЦАР, в Сирия, в Либия, те автоматизирано търсят наемници. Сега започнаха да рекрутират жители на африканските страни “, съобщи проф. Чуков.

Обявяването на " вагнеровците " за терористична организация дава официални учредения за Съединените щати да стартират наказателни преследвания против водачите на групата, както и против елементарни бойци, само че чисто официално „ Вагнер “ е компания, записана в Хонконг и няма нищо общо с Русия.

„ В Краснодарския край имат база, в която се водят техните тренировки, те не са регистрирани в Русия, макар че имат седалище в С. П., в Краснодарск. Тя е организация, компания, която е записана в Хонконг. Руската страна споделя: Ние нямаме отношение, макар че индивидът, който сътвори действително тази организация - Дмитрий Уткин, е награден от Путин с воин на Русия “, изясни проф. Владимир Чуков.

„ Вагнер “ си сътвори облик на чудовище в Африка и Сирия през последните години, само че претърпяват съществени загуби и удар по имиджа си в Украйна.

Знаков е казусът с убити над 100 бойци от „ Вагнер “ с един удар в украинския град Попасна при условия, дали мотив за насмешки към тях.

Малко преди удара съветски публицист, прочут с прокремълски пропагандни материали, разгласява фотоси от базата „ Вагнер “ дружно с хипотетични бойци. В обява в „ Телеграм “ той се хвали по какъв начин го посрещали " като свои " и му разказвали смешки. Но на една от фотосите, която съветският публицист разгласява, се вижда адресът - улица " Мироновская " 12. Той трие обявата бързо, само че към този момент е късно. Този адрес става цел на няколко украински ракети, изстреляни от " HIMARS ". И базата на „ Вагнер “ е в руини.

" Готвачът на Путин " Евгений Пригожин и неговата частна военна компания " Вагнер " към този момент бяха наранени от наказания на Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейския съюз, макар че групата продължава да набира мощ и въздействие.

През септември Пригожин за първи път призна, че е основал групата и, че тя работи в Сирия и други арабски страни, както и в Африка, и Латинска Америка. Той назовава " Вагнер " " един от стълбовете на родината ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР