Белият дом е емблематичната сграда, в която се помещават щатските

...
Белият дом е емблематичната сграда, в която се помещават щатските
Коментари Харесай

Ето колко би струвал Белият дом, ако се продаваше

Белият дом е емблематичната постройка, в която се обитават щатските президенти и техните фамилии. Чудили ли сте се в миналото обаче, в случай че беше естествен парцел, какъв брой ли би коствал Белият Дом? Отговор на този въпрос, дават от организацията за недвижими парцели Zillow.

И отговорът е... 397.9 милиона $!

Стойността на парцела, в който са се помещавали всички американски президенти, като се изключи Джордж Вашингтон, се е повишила с 15% по време на осемгодишния престой в него на президента Обама, сочат изчисленията на имотната организация.

От Zillow, за пръв път дават оценка, на известната в целия свят постройка през 2009-та година, с потреблението на подобаващи логаритми.

„ Президентският мандат на Обама, съответства със съществено възобновяване в цените на парцелите в Съединени американски щати и това се е отразило и върху оценката на Белия Дом “, се споделя в изказване на имотната организация. „ Цените на парцелите в Съединени американски щати, се покачват с най-ускорения си ритъм от 2006-та година насам, като доста пазари записват нови исторически върхове. Това е и една от аргументите, оценката на постройката да е най-висока в историята “.

Да се наеме 132-стайната постройка с адрес 1600 Pennsylvania Ave би коствало по 2.1 милиона $ на месец, сочат още изчисленията на Zillow.

За съпоставяне, новият дом на семейство Обама, още веднъж е във Вашингтон, като девет-стайната къща е била продадена за над 5 милиона $ през 2014-та година. Според изчисленията на

Zillow парцелът на Обама може да бъде отдаван против сумата от 22 000 $ на месец. Интересен е фактът, че близки съседи на Обама ще бъдат Иванка Тръмп, както и Джеф Безос.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР