Белия дом започна да поставя основите на декларацията за обявяване

...
Белия дом започна да поставя основите на декларацията за обявяване
Коментари Харесай

Тръмп поставя основите за обявяване на извънредно положение

Белия дом стартира да слага основите на декларацията за оповестяване на изключително състояние в Съединени американски щати, тъй че да бъде издигната граничната стена, която президентът Доналд Тръмп желае. Този ход допуска огромен опозиционен отпор в Конгреса и американските съдилища, само че въпреки това ще възобнови работата на държавното управление, което е стопирано от три седмици, оповестява Washington Post. Администрацията на американския държавен глава има намерение да употребява парични средства, заложени в бюджета на армията.

Тръмп е призовал армейския корпус да дефинира какъв брой бързо могат да бъдат подписани контракти и дали строителството може да стартира в границите на 45 дни, настояват анонимни източници на изданието. Идеята на президента към този момент е да се употребяват средства, които е следвало да послужат за възобновяване на региони, претърпели бедствия.

Доналд Тръмп напусна ядосан договарянията си с демократите в Белия дом, откакто представителят на Конгреса Нанси Пелоси отхвърли да отпусне средства за градежа на стената по границата с Мексико. В четвъртък Тръмп заплаши, че в случай че не подписа договорка с Конгреса ще разгласи изключително състояние. "Най-вероятно ще направя точно това. Законът е на 100% от моя страна ", уточни Тръмп в изявление за FOX News.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР