Белите коси са доста често срещано неудобство при повечето хора.

...
Белите коси са доста често срещано неудобство при повечето хора.
Коментари Харесай

Как да прикрием белите коси, без да използваме боя за коса

Белите коси са много постоянно срещано стеснение при множеството хора. Не всяка жена обаче е ската да се боядисва и да поврежда още повече косата си. Ако и вие сте измежду тези дами, които не виждат по какъв начин могат по натурален метод да запазят косата с цвета ѝ, то в идващите редове ще споделим с вас няколко естествени продукта, които да заместят боите.

Кафе

То има доста мрачен цвят и когато е мощно, може да оцвети косата ви. Сварете 200 грама в 500 мл вода. Изчакайте да изстине и нанесете на косата си. След това я увийте в шапка за душ и по този начин стойте най-малко 2 часа. Изплакнете и измийте с шампоан, както нормално. След като изсъхне ще бъдете удовлетворени от резултата.

Черен чай

Технологията е сходна на кафето. Отново сварявате чай в 500 мл. вода. След като изстине го нанасяте на косата си. Увивате с забрадка или шапка за баня и чакате най-малко 2 часа. След това измийте косата си, както нормално. Можете да добавите еликсир, с цел да усилите резултата му и да подхраните корените.  

Орех

Всеки, който е вадил орех от черупката му, знае по какъв начин ръцете се оцветяват. Ето по тази причина те могат да са ви от изгода при кестеняв натурален цвят.
 Откриха ген на бялата коса Откриха ген на бялата коса
Учените за първи път са разкрили ген, който е виновен за появяването на бели коси. Специалистите са разкрили също голям брой гени, виновни...

Сверете черупките във вода, като в случай че са повече, това е по-добре. След като сместа се охлади, нанесете на косата. Увийте и я изчакайте най-малко 1-2 часа. След това измийте косата си по нормалния метод. Хубаво е да извършите маска след боядисването, с цел да бъде косата по-мека и лъскава.

Къна

Къната е безвредна за косата и е най-използваната опция за боядисване. За да я употребявате, би трябвало да я пресеете добре. След това смесете с индиго цвят по желание. Недопустимо е да има бучки или цветовете да не са смесени добре.

Сместа се подготвя с 200 мл вода и 12 часа преди приложимост. Ако не можете да чакате, то може да я оставите на 35 градуса за 2 часа. След това я нанесете на косата и завийте. След един час проверете и в случай че не сте удовлетворени, изчакайте още един. След това измийте косата, както нормално.

Както и боите за коси, по този начин и тези естествени способи избледняват с времето и ще би трябвало да ги повторите още веднъж, с цел да можете да се радвате на естествения си цвят. Все отново е по-добре да употребявате тези средства, защото не съдържат химикали, а и косата ще усъвършенства типа си, което ще усетите още с първото нанасяне.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР