Белинда Бенчич винаги е била като една своеобразна бомба със

...
Белинда Бенчич винаги е била като една своеобразна бомба със
Коментари Харесай

Съперничката на Томова за АО загуби само 2 гейма на финала в Аделаида и ще влезе в топ 10

Белинда Бенчич постоянно е била като една самобитна бомба със закъснител в WTA Тура и постоянно избухва, когато минимум очакваш. Швейцарката беше напуснала международния топ 50 преди няколко сезона и изглеждаше, че няма да може да оползотвори големия си капацитет, само че тогава пристигна златния олимпийски орден в Токио и оттова насетне 25-годишната тенисистка непрестанно бележи напредък в личната си игра, като през 2022-ра завюва дебютната си купа на клей и победи самата Серина Уилямс.

Изглежда обаче, че новият тенис сезон ще бъде още по-успешен за Бенчич, която през актуалната седмица не загуби нито сет в Аделаида и надигра имена като Гарбинье Мугуруса, Каролин Гарсия и Дария Касаткина, с цел да завоюва първата си купа на австралийска земя.

Във финала международната номер 13 опустоши Касаткина с 6:0 6:2 за малко над час прекарано време на корта и от понеделник ще се завърне измежду първите 10 в ранглистата. Припомняме ви, че швейцарката ще открие присъединяване си на Аустрелиън Оупън с мач против нашата първа ракета при дамите - Виктория Томова.

Откриващият сет се трансформира в същинска наказателна акция на Бенчич, която реализираше уинър след уинър и нямаше никакъв проблем да се оправи с високо повдигнатите топки от страна на своята съперничка. Всъщност Касаткина не можа в нито един гейм даже да стигне до тъждество и частта беше извоювана за единствено 25 минути от олимпийската шампионка.

Серията на Белинда доближи до осем следващи извоювани гейма, но рускинята най-сетне съумя да се разпише в резултата и понижи изоставането си на 1:2. Радостта на Касаткина обаче продължи прекомерно малко, тъй като нейната съперничка беше невъзможна за прекъсване в днешния ден и бързо резултатът набъбна до 5:1 в интерес на 13-тата ракета на света и напълно скоро купата беше в ръцете на Белинда Бенчич!

First title Down Under for
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР