Белград. В столицата на Сърбия ще демонтират паметника на първия

...
Белград. В столицата на Сърбия ще демонтират паметника на първия
Коментари Харесай

Царьград: В столицата на Сърбия свалиха „най-уродливия“ паметник на Юрий Гагарин

Белград. В столицата на Сърбия ще демонтират паметника на първия човек в космоса Юрий Гагарин. Бюстът на космонавта ще бъде свален поради рецензията на локалните, които са недоволни от ужасното осъществяване на плана, предава Царьград.
Идеята за слагането на бюста на Гагарин на едноименната улица в сръбската столица принадлежи на фонда на „ Братя Карич “ и на Славянския фонд Св. Владимир Велики от Русия. Паметникът е поръчан и подложен през първата неделя на април без осъществяване на тържествена гала по откриването.
Скоро по-късно локалните стартират да се оплакват от осъществяването на паметника на толкоз огромен и забележителен човек. Факт е, че размерът на бюста безусловно не подхожда на каменния фундамент, на който е конфигуриран. Малка глава на Гагарин в каската на астронавта е искрено изгубена на фона на голям каменен блок, на който стои.В тази връзка е решено паметникът да се унищожи и да се конфигурира нов, който да бъде по-съвместим със статуса и равнището на персона като Гагарин
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР