Белград. Според професора от Университета Джонс Хопкинс“ и експерт по

...
Белград. Според професора от Университета Джонс Хопкинс“ и експерт по
Коментари Харесай

Даниел Сървър, анализатор от Университета „Джонс Хопкинс”: Бакир Изетбегович е също толкова непоследователен, колкото е и Милорад Додик

Белград. Според професора от Университета „ Джонс Хопкинс “ и специалист по Балканите Даниел Сървър Бакир Изетбегович, босненският член на председателството на Босна и Херцеговина, е също толкоз променчив, колкото и Милорад Додик, президент на Република Сръбска, отбелязва белградското електронно издание Blic .
Съответните мнения специалистът направи във връзка изказванията на Изетбегович, според които Босна и Херцеговина ще признае независимостта на Косово. „ Изетбегович е не по-малко променчив от Милорад Додик, който прикани за провеждането на референдум за самостоятелност в Република Сръбска, само че се опълчи на признаването на независимостта на Косово “, разяснява професорът пред медиите в Белград.
Сървър обаче е безапелационен: сред Косово и Република Сръбска не може да се търси прилика. „ Тяхната история, юридически статут и интернационалните връзки са разнообразни “, акцентира специалистът.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР