Белград ще призове 22 държави от ЕС да преразгледат решението

...
Белград ще призове 22 държави от ЕС да преразгледат решението
Коментари Харесай

Сърбия: ЕС да поправи грешката си в Косово

Белград ще призове 22 страни от Европейски Съюз да преразгледат решението си за признание на едностранно провъзгласената самостоятелност на Косово, защото Каталуния е явен образец, че са сбъркали, твърди в. "Вечерне новости ".

Според информация на медията това ще бъде една от основните елементи на писмото, което президентът Александър Вучич и държавното управление на Сърбия ще изпратят на Европейски Съюз и нейните членки след шокиращото обръщение от Брюксел, че Каталуния и Косово са несравними, защото Сърбия, за разлика от Испания, не е в Европейски Съюз, написа вестникът.

Говорителят на Брюксел Мая Коциянчич отхвърли обвиняванията на Белград, че за Каталуния, т.е. за Испания, важат други стандарти от тези, които бяха в действие за Сърбия в тази ситуация с Косово и посочи, че интернационалното право е универсално и Европейски Съюз изцяло го почита.



По мотив мнението на Европейска комисия, че случаите на Косово и Каталуния са несравними, тя акцентира в изказване за "Танюг ", че в "ЕС не съществуват двойни стандарти ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР