БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Опозиционна група в Сърбия стартира петиция

...
БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Опозиционна група в Сърбия стартира петиция
Коментари Харесай

Сърбите подават петиция срещу планиран луксозен проект, подкрепен от фирмата на зетя на Тръмп

БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Опозиционна група в Сърбия започва петиция в понеделник против план за развиване на недвижими парцели, който ще бъде финансиран от компанията на зетя на Доналд Тръмп Джаред Къшнър на мястото на някогашния щаб на сръбската войска, опустошен при бомбардировка на НАТО през 1999 година

По-рано този месец Къшнър удостовери известията, че компанията му възнамерява да финансира планът в центъра на Белград. Тя ще включва висок хотел, първокласен апартаментен комплекс, офис площи и магазини.

Петицията изисква държавното управление на Сърбия да съблюдава закона, съгласно който постройката може да бъде върната единствено към първичната си функционалност. Той също по този начин приканва там да бъде основан Музей на сръбската история.

„ Изграждането на хотел на мястото на тази постройка е нелегално и съставлява заличаване на нашето достолепие “, Kreni-Promeni (Move- Промяна), сподели опозиционното придвижване. В нейното изказване се споделя, че 10 000 души са подписали петицията за по-малко от 24 часа.

Прав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР