БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Мъж в Босна уби съпругата си

...
БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Мъж в Босна уби съпругата си
Коментари Харесай

Бруталните убийства на жени в страните от Западните Балкани предизвикват тревога и разкриват грешки в системата

БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Мъж в Босна умъртви брачната половинка си и предаваше убийството онлайн в Instagram. В прилежаща Сърбия тази година 27 дами бяха убити при набези, учредени на пола, макар напъните за повишение на осведомеността и превръщане на наклонността. Активисти в Косово споделят, че насилието против дами е „ национално изключително състояние “.

В Западните Балкани дамите са унизени, изнасилвани, бити и убивани, постоянно от техните сътрудници и след неведнъж докладване на насилието на управляващите. Регионът е твърдо закостенял, с вековна традиция на мъжко владичество, само че казусът набъбна след войните през 90-те години и политическите, стопански и обществени рецесии, които не престават след края на споровете.

В отговор женски групи в района проведоха митинги, с цел да привлекат публичното внимание и да изискат дейности. Те са основали линии за помощ и приюти за дами. Но деятелите упрекват управляващите, че не работят по-решително, с цел да защитят дамите и да се опълчват...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР