Белград. Перспективите пред двустранното сътрудничество в туризма обсъдиха в Белград

...
Белград. Перспективите пред двустранното сътрудничество в туризма обсъдиха в Белград
Коментари Харесай

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе среща със сръбския си колега Расим Ляич

Белград. Перспективите пред двустранното съдействие в туризма разискаха в Белград министърът на туризма Николина Ангелкова и нейният сръбски сътрудник с сектор търговия, туризъм и телекомуникации Расим Ляич, който е и заместител министър-председател. Това е първата публична среща на Ляич след преизбирането му на поста, оповестиха от пресцентъра на министерството.
Министър Ангелкова акцентира, че сръбските туристи са измежду най-многобройните задгранични жители, посещаващи обичайно страната ни. През рекордната за българския туризъм 2016 година те са били близо 375 хиляди, което е 8% растеж по отношение на 2015 година Тенденцията за повишаване на двустранния туристопоток е устойчива, само че има към момента необработен капацитет, акцентира тя.
Ще бъде подписано съглашение сред Министерството на туризма на България и Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия за съдействие в региона на туризма. Също по този начин през септември или октомври тази година ще бъде проведено туристическо показване на България в Сърбия и на Сърбия – в България, стана ясно по време на диалога.
България и Сърбия обръщат съществено внимание и върху промотирането си като обща дестинация за далечните пазари, бе обявено на срещата. За ускоряването на процеса ще способства основаването на взаимни артикули, направления и маркетинг за потребителите на туристически услуги от Китай, Индия, Япония, Южна Корея и други страни, като неоспорим плюс в това отношение е директната самолетна връзка сред София и Белград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР