Белград не се нуждае от група, подобна на Охридската, която

...
Белград не се нуждае от група, подобна на Охридската, която
Коментари Харесай

Вучич: Нямаме нужда от Охридска група като Македония


Белград не се нуждае от група, сходна на Охридската, която беше основана тази седмица, с цел да подкрепи евроатлантическия път на Република Македония. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич.

„ Сърбия не се стреми да влезе във военни съюзи, като НАТО. Ако някое друго държавно управление желае да го направи, сигурен съм, че то няма никаква потребност от такава група, с цел да го стори. Що се отнася до мен, не считам, че това е пътят на Сърбия и това е най-хубавият път за Сърбия “, акцентира президентът.

Той акцентира, че Сърбия няма да трансформира политиката си. Белград ще поддържа другарски връзки с Русия, няма да вкарва наказания против нея, няма да членува във военни съюзи като НАТО и ще „ държи на своите правила и политика, с които страната ще се движи бързо напред, като резервира мира и стабилността, което е от изключителна значимост “.

Репортерът на БГНЕС напомня, че по-рано тази седмица при визитата на някогашния общоприет секретар на НАТО Джордж Робъртсън в Македония бе оповестено основаването на Охридска група. Тя включва водещи европейски политици, които ще поучават македонското държавно управление по пътя му към пълноправно участие в Европейски Съюз и НАТО. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР