Белгородска област е в челните редици на атаката на въоръжените

...
Белгородска област е в челните редици на атаката на въоръжените
Коментари Харесай

Унищожени са три точки: Ударите, които подавят украинското настъпление

Белгородска област е в челните редици на офанзивата на въоръжените сили на Украйна: ВСУ поразява граничните градове [на Русия] и села с артилерия и РСЗО, нападна с жива мощ и танкове благодарение на бойци-колаборационисти. Активността на врага в този район на Русия води до въпроса: това ли е обещаното от Киев контранастъпление?

Започна ли?

Експлозии на снаряди, горящи къщи, мъртви цивилни - действителността на граничните региони на Белгородска област от ден на ден припомня за последните години на Донбас. И някой в несъзнателен боязън към този момент усеща обстановката върху себе си - в последна сметка украинските дронове дохвърчаха до Москва и доста други места.

Тези, които не са безразлични, които наблюдават обстановката и интензивно оказват помощ на нашите бойци по фронтовете, си задават въпроса: това ли е известното контранастъпление, което Украйна ни дава обещание с устата на своите оратори през последните месеци?

Най-интересното е, че на 2 юни, до момента в който приемаше президента на Естония Алар Карис в Киев, Владимир Зеленски персонално отговори на този въпрос:

" Това не е филм, мъчно ми е да кажа по какъв начин ще видите контраофанзивата. Основното е Русия да я види, и освен да я види, само че и да я почувства... "

" Украинците ще схванат, че контранастъплението към този момент е в ход, когато въоръжените сили на Украйна стартират да освобождават украински територии ", съобщи още Карис.

Тоест, още веднъж нищо не е ясно, само че това е правилно съгласно всички правила на тактиката и тактиката - кой намерено заявява времето и мястото на офанзивата, позволявайки на врага да се приготви за нея?

" Мисля, че това е по този начин наречената контраатака. Още напролет писах, че ще бъде определена най-болезнената точка за удар - граничната зона на " материкова " Русия. Беше явно и без писането ми ", сподели военният пълководец Дмитрий Стешин в своя телеграм канал " Руски Тарантас ".

И наподобява, че такава позиция е изцяло оправдана, само че остават въпроси. Да, Белгородска област се обстрелва всеки ден, всеки ден там страдат хора – умират, раняват се. Евакуацията от граничните селища е в разгара си, а фотоси и видеоклипове на горящи къщи в същото Шебекино не напущат новинарските страници.

Но... Очевидно при целия този образен смут Въоръжените сили на Украйна не употребяват и една десета от артилерията и РСЗО, с които разполагат. Защо икономисват всичко останало?

Сега за набезите на бойци в самия район (както преди в региона на Брянск) - в тях вземат участие не повече от 100 съветски сътрудници от така наречен Руски доброволчески корпус * и Легион " Свобода на Русия " * с поддръжката на " братята " украинци, както и дребен брой танкове и друга бронирана техника.

Но това, меко казано, не е целият исполин на въоръжените сили на Украйна, наброяващ по разнообразни оценки до един милион бойци, от които под 300 000 са добре подготвени, добре оборудвани и идейно стимулирани. Къде са всички тези разбойници? Какво чакат?

Ще има офанзива. Но не там.

С горните въпроси " Цариград " реши да се обърне към военни специалисти.

" Броят на бойния състав на Въоръжените сили на Украйна и Въоръжените сили на Русия на линията на прикосновение е почти идентичен. За класическа атака с превишаване на броя на нападателите от три до пет пъти, украинците нямат задоволително мощ ", Андрей Пинчук, първи министър на държавната сигурност на ДНР, лекар на политическите науки, показа своето виждане за обстановката и разясни:

" Но те желаят да употребяват единствената опция да разпилян силите ни, да изтеглят запасите ни от линията на прикосновение, да ги раздължен. "

" В същото време маневриращият персонален състав бързо концентрира своите елементи в една избрана точка. За това се основават удари надълбоко в нашата територия. Това е безусловно прагматична кадрова работа ", споделя той.

На собствен ред военният специалист Владислав Шуригин счита:

" Задачата на Украйна в този момент е да направи по този начин, че ние, както се споделя, да „ размотаем “ нашата формация и да изтеглим част от силите си за прикриване на границата. "

" Като част от тази тактика тя се пробва да откри точката, в която да удари, с цел да реализира някакъв триумф. За нея това е стратегически значимо, не толкоз за Украйна, що се касае за Запада, тъй като една сполучлива атака би трябвало да се показва като успех на западната военна мисъл ", счита той.

В същото време събеседникът на " Цариград " изключва огромно нахлуване на въоръжените сили на Украйна към Белгород. Ако е по този начин, къде считат да нападат украинците?

" Спомнете си по какъв начин действаха предходната година в посока Харков, по този начин ще се държат и в този момент: няколко отвличащи вниманието удара и един общ ", съобщи някогашният министър от ДНР.

" Има четири основни посоки - Бахмут, Запорожие, Херсон и Сватово-Кременное и според от това от кое от тях се изтеглят силите, там ще нанасят удари ", сподели той.

" Те имат три съществени точки за логистично доставяне на фронта, които могат бързо да бъдат трансферирани в една или друга посока, тъй че би трябвало да ни предизвикат да разкрием фронтовата линия ", споделя още Пинчук.

Експертът също по този начин означи, че защото Киев има проблеми с контрола на небето, въоръжените сили на Украйна изтеглят до линията на прикосновение противовъздушните системи, които им е доставил Западът - NASAMS, IRIS-T и други.

Също по този начин, в навечерието на офанзивата, съгласно Пинчук, интензивно се употребяват „ детайли на осведомителна дестабилизация “, чиято цел е да предизвика съветското общество да окаже напън върху управляващите, с цел да вземат решения, които са нелогични от позиция на взор върху обстановката на фронта. По-специално за прехвърлянето на войски в региона на Белгород.

Какво следва от това?

Продължителният руско-украински спор в последно време от ден на ден замязва на игра на шах. Където Киев в действителност желае да надхитри Москва, с цел да може по-късно да нанесе неочакван съдбоносен удар. Москва не се поддава на тези провокации с всичките си сили. И всичко би било наред, само че е тъпо, че нашата самодейност в тази игра към момента не се вижда.

* Терористичните организации са неразрешени в Русия

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР