Белгийското правителство се съмнява в отказа на страната от атомна

...
Белгийското правителство се съмнява в отказа на страната от атомна
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи на Белгия се съмнява в отказа на страната от атомна енергетика


Белгийското държавно управление се съмнява в отхвърли на страната от атомна енергетика. Това слага под подозрение прекъсването през 2025 година на белгийските АЕЦ „ Тианж “ и АЕЦ „ Дул “. Решението за това бе взето през 2003 година, само че понастоящем няма визия по какъв начин ще наподобява енергоснабдяването на Белгия след 6 години.

Предизвикващите разногласия Втори енергоблок на АЕЦ „ Тианж “ и Трети енергоблок на АЕЦ „ Дул “ ще бъдат закрити по този начин или другояче, само че употребата на другите енергоблокове би могла да продължи. Такъв вид неведнъж се е обсъждал от политиците.

Новият министър на вътрешните работи на Белгия Питер де Крем не има вяра в отхвърли на страната от атомна енергетика, съгласно Aachener Nachrichten. По думите му, всичко сочи, че потреблението на електрическа енергия ще се усили и в тази връзка страната би трябвало да удължи периодите на употреба на настоящите реактори. Според представителя на Engie-Electrabel Ан-Софи Юже, операторите на седемте белгийски реактора са подготвени когато и да е да удължат периодите на употреба на АЕЦ, в случай че управляващите изискат това.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР