Белгийският вирусолог Ив ван Латем, говорител на националния щаб за

...
Белгийският вирусолог Ив ван Латем, говорител на националния щаб за
Коментари Харесай

Експерт: Не драматизирайте с растящия брой на новозаразените с COVID-19

Белгийският вирусолог Ив ван Латем, представител на националния щаб за битка с епидемията от COVID-19, настоя "да не се драматизира " повишаването на броя на новозаболелите. В последните дни Брюксел и елементи от Белгия минаха в тъмночервената зона за разпространяването на заболяването.

Тези феномени се следят и в доста други страни, разяснява Ван Латем, представен от локални медии. Той означи, че макар растежа в броя на инфектираните и заболелите, делът на постъпилите в болница не търпи сензитивна смяна. Не се обрисува проблем, в случай че се вгледаме в отраженията за системата на опазването на здравето, разясни експертът.

Не ни е грижа за броя на инфектираните, откогато се появи Омикрон, това към този момент не е значимо. Това, което има значение, е до каква степен са заети леглата в незабавните отделения. Трябва да не гледаме трагично на новите случаи. Не че би трябвало да ги банализираме, само че и не би трябвало да ги надценяваме, заключи Ван Латем.

За последната седмица Белгия регистрира растеж от 39 на 100 в броя на заболелите, приблизително над 7600 на ден. Същевременно новоприетите в болница с COVID-19 са били с 18 на 100 повече, сочат данните. Властите в страната оповестиха, че се приготвят за реимунизацията до края на септември на възрастните хора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР