Белгийският принц Габриел може би има любовна връзка с престолонаследницата

...
Белгийският принц Габриел може би има любовна връзка с престолонаследницата
Коментари Харесай

Принц Габриел може би има връзка с престолонаследницата на Нидерландия

Белгийският принц Габриел може би има любовна връзка с престолонаследницата на Нидерландия принцеса Амалия, оповестяват през днешния ден медии в Белгия, като се базират на публикации в немската и аржентинската таблоидна преса.

В известията се отбелязва, че към този момент сходна връзка мъчно може да приключи с брак поради ограничавания, наложени от белгийската конституция . Основният закон планува представител на нидерландската монархия да не може да упражнява никаква власт в Белгия.

Конституционният текст е признат през 1830 година, когато Белгия афишира своята самостоятелност, и е обвързван с тогавашните връзки със северните съседи, разясняват белгийски адвокати. Те прецизират, че от този момент връзките са изгладени и няма причина конституционният текст да не бъде изменен. По техните думи за смяната са нужни 2/3 от гласовете във Федералния парламент.

Според тях, в случай че в действителност връзките сред Габриел и Амалия стигнат до предпочитание за брак, конституцията на Белгия може да бъде изменена, още повече че посочените ограничавания опонират на правото на Европейски Съюз. Медиите означават, че сходни законови промени са били предлагани безрезултатно няколко пъти в последните 30 години.

Наскоро нидерландското държавно управление реши, че престолонаследник може да се възкачи на трона, даже да е в брак с човек от същия пол. Решението бе " чисто теоретично " по думите на премиера Марк Рюте. В медиите в последните месеци имаше спекулации за половите желания на Амалия, която след месец навършва пълноправие.

Белгийският принц Габриел (18 г.) е втори в редицата за заместничество на трона. Престолонаследник е сестра му принцеса Елизабет (20 г.), херцогиня на Брабант
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР