Белгийският премиер Шарл Мишел направи промени в кабинета си, за

...
Белгийският премиер Шарл Мишел направи промени в кабинета си, за
Коментари Харесай

Правителство на малцинството в Белгия след разпадането на управляващата коалиция

Белгийският министър председател Шарл Мишел направи промени в кабинета си, с цел да размени подалите оставка трима министри от партията " Нов фламандски алианс ", съобщи ДПА.

 Министър-председателят Шарл Мишел (ляво) и вътрешният министър в оставка Ян Ямбон (дясно) Министър-председателят Шарл Мишел (ляво) и вътрешният министър в оставка Ян Ямбон (дясно) © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Оставките на министрите, както и тези на държавните секретари Тео Франкен и Зухал Демир, са признати от белгийския крал Филип.

Министърката на обществените грижи и опазването на здравето Маги де Блок ще поеме въпросите на бежанците и миграцията. Вицепремиерът Александер де Кро ще поеме финансовото министерство от Йохан ван Овертвелд. Държавният секретар Питер де Крем става вътрешен министър на мястото на Ян Ямбон, а земеделският министър Дени Дюкарм става министър на защитата.
 Правителствената коалиция в Белгия се разпадна поради Пакта за миграцията на Организация на обединените нации Правителствената коалиция в Белгия се разпадна поради Пакта за миграцията на Организация на обединените нации
Управляващата коалиция в Белгия се разпадна заради различия по Пакта на Организация на обединените нации за миграцията.

Партията " Нов фламандски алианс " разгласи по-рано през днешния ден, че напуща ръководещата коалиция заради различия по Пакта на Организация на обединените нации за миграцията. Снощи водачът на партията Барт де Вевер предизвести, че НФА ще излезе от обединението, в случай че министър председателят замине за Маракеш да утвърди пакта от името на Белгия.

Така Шарл Мишел се озовава отпред на държавно управление на малцинството пет месеца преди идващите парламентарни избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР