Белгийският парламент реши тази нощ да намали с 15 процента

...
Белгийският парламент реши тази нощ да намали с 15 процента
Коментари Харесай

Белгия намали издръжката на брата на краля заради протоколни гафове

Белгийският парламент реши тази нощ да понижи с 15 % за период от една година издръжката на принц Лоран, съобщи БТА.

Решението е взето макар изпратеното до депутатите писмо от принца часове преди гласуването. В писмото си Лоран разяснява, че против него се работи " с гняв ", както и че се дава оценка на цялостното му битие. Той отбелязва, че още от детска възраст е посветил живота си на краля и страната. Принцът прибавя, че не е имал опция да работи като останалите жители, с цел да бъде независим.

Решението на Народното събрание е по предложение на държавното управление, поради непрекъснато неспазване на протокола от страна на принца. Лоран губи еднократно 46 хиляди евро от 308-те хиляди евро годишна прехрана от държавния бюджет.

Допитване до публичното мнение неотдавна сподели, че болшинството белгийци (51 на сто) биха подкрепили сходна мярка и даже цялостното преустановяване на издръжката на Лоран. Принцът е осъден поради присъединяване в събитие на посолството на Китай в Брюксел, което е трябвало да бъде в съгласие с белгийското министерство на външните работи. Лоран не се е допитал до държавното управление в този случай и се появил на събитието с военна униформа. Според протокола представителите на монархията би трябвало да съгласуват с изпълнителната власт срещите си с задгранични дипломати и публични персони. 

принц Лоран е наследник на крал Албер II и по-малък брат на сегашния крал на Белгия Филип.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР