Белгийският нападател на Ливърпул Дивок Ориги с право може да

...
Белгийският нападател на Ливърпул Дивок Ориги с право може да
Коментари Харесай

Дивок Ориги - тайното оръжие на Юрген Клоп

Белгийският нападател на Ливърпул Дивок Ориги с право може да се назова смъртоносното скрито оръжие на мениджъра Юрген Клоп. Не един и два са мачовете с съдбоносен темперамент през сезона, в които Ориги влизаше като запаса и решаваше нещата в интерес на " мърсисайдци ".
 Полугола русокоска открадна шоуто във финала на ШЛ
Това се случи и във финала на Шампионската лига против Тотнъм. " Жокерът " на Клоп още веднъж постави завършек на интригата, като означи за 2:0 в 87-ата минута и обезкуражи хората на Маурисио Почетино, които крепко бяха натиснали и единствено гениалните намеси на вратаря Алисон Бекер удържаха задатъка на Ливърпул.

Да си напомним в кои други срещи през сезона Ориги беше на висота.

Реваншът от полуфиналите против Барселона

Ориги стартира като титуляр и откри първоначално, откакто довкара отбита от вратаря Тер Щеген топка. В края се разписа с глава за 4:0 след именитото осъществяване на ъглов удар и стана воин на мача, само че раздели лаврите с Жоржиньо Вейналдум, който също вкара два гола.

Мачовете с Евертън и Нюкасъл от Премиър лийг

Ливърпул не стана първенец в Англия, само че остана в битката до последния кръг. Ако не беше Дивок, интригата щеше да се реши доста по-рано.

През декември Ливърпул и Евертън вървяха към 0:0 на " Анфийлд ", само че влезлият като запаса Ориги означи в 96-ата минута. Това беше първият му мач за сезона, като до тогава не беше попадал и в групата за мача. Явно Клоп си е дал сметка с какво украшение разполага.
View this post on Instagram
A post shared by Divock (@divockorigi) on

На 4 май, когато борбата за купата навлизаше в решителната си фаза, Ориги още веднъж остави напрежението. Ливърпул се бореше като посетител с Нюкасъл, на два пъти повеждаше, само че " свраките " изравняваха. В 86-ата минута обаче той още веднъж се прояви и донесе успеха на " алените ", а в Манчестър Сити отново не съумяха да се приближат до трофея. Ориги припомня доста на сегашния управител на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, който биваше пускан в края и нормално не разочароваше Сър Алекс Фъргюсън.

Това и завоюва на норвежеца прозвището " Златната запаса ". Едно е несъмнено - Ориги към този момент не би трябвало да се тормози за мястото си на " Анфийлд ". До този миг той беше отдаван чартърен в Лил и Волфсбург, а през предишното лято едвам не бе отпратен в Хъдърсфийлд, който изпадна. Сега обаче се трансформира в един от основните герои при спечелването на шестата европейска купа на Ливърпул. Дори и единствено с този сюжет футболът сподели какъв брой непредсказуема игра е и за какво цари в съзнанието на почитателите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР