Белгийският колоездач Ремко Евенепул бе принуден да се оттегли от

...
Белгийският колоездач Ремко Евенепул бе принуден да се оттегли от
Коментари Харесай

Ремко Евенепул се оттегли от колоездачната Обиколка на Италия заради положителен тест за COVID-19

Белгийският колоездач Ремко Евенепул бе заставен да се отдръпна от колоездачната Обиколка на Италия поради позитивен тест за ковид единствено няколко часа откакто си върна водачеството в генералното класиране в неделя вечер.

" С натъжено сърце желая да разглася, че напущам Джирото поради COVID-19, открит след обикновен тест, който за жалост е положителен. Натрупах специфичен опит тук и чаках с неспокойствие да се състезавам в идващите две седмици ", изясни Евенепул в своето изказване.

След отпадането на белгиецът новият водач в генералното класирането е Герайнт Томас от Англия, който през вчерашния ден остана на една секунда след Евенепул. До този миг в " Джирото " Томас има на сметката си две етапни победи и на четири пъти носеше " розовата фланелка ".

Трикратният първенец от Обиколката на Испания Примож Роглич от Словения се изкачва до втората позиция единствено на две секунди зад водача, а трети е все още се движи британецът Тао Харт, който има пасив от пет секунди по отношение на първото място.

Днес е първият почивен ден за колоездачите в " Джирото ", а във вторник (16 май) надпреварата ще бъде възобновено с десетия стадий - 196 километра от Скандиано до Виареджо, който включва дълго нанагорнище преди технично втурване.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР