Белгийският гей-парад, който ще се проведе от 3-и до 20-и

...
Белгийският гей-парад, който ще се проведе от 3-и до 20-и
Коментари Харесай

Двуседмичният белгийски гей-парад ще е фокусиран върху местната политика

Белгийският гей-парад, който ще се организира от 3-и до 20-и май, ще включва разнообразни мероприятия в течение на двете седмици. Сред тях са, измежду другите интензивности, концерти, семинари, туристически обиколки и занимания и всички те ще имат за тематика политиката на локално равнище. „ Прайд парадът “ ще се организира в Брюксел на 19 май, написа електронното издание The Brussels Times, цитира " Фокус ".

Белгийският гей-парад ще се възползва от наближаващите локални избори в Белгия и опцията да повдигне въпроса за уважаването на другите в всекидневието. Нещо повече, три големи белгийски ЛГБТ асоциации - RainbowHouse Brussels, Rainbow Wallonia and Cavaria- ще задават въпроси на претендентите за общински съветници по тази тематика.

Гей-организациите обявиха: „ Искаме да подчертаем правото на хората да живеят свободно в своите квартали, общности и село или град. На тях би трябвало да им бъде разрешено да се усещат естествено и вкъщи, когато са измежду хората. На тях би трябвало да им се разреши да държат ръцете си с гея, който обичат и да им се усмихват измежду бял ден. Личният им живот би трябвало да бъде същия на обществените места, както и в същинския им частен живот “.

Трите организации не престават: „ С наближаващите локални избори, младежите, тези над 50, фамилиите, двойките и сингълите и всички джендъри питат локалните политици въпроса: ‚Какво ще извършите, с цел да подобрите всекидневието на особеното население? “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР