Белгийският евродепутат Марк Тарабела е бил задържан днес по разследването

...
Белгийският евродепутат Марк Тарабела е бил задържан днес по разследването
Коментари Харесай

Още един евродепутат е задържан по разследването за „Катаргейт“

Белгийският евродепутат Марк Тарабела е бил арестуван през днешния ден по следствието " Катаргейт " за корупция в Европейския парламент в интерес на Мароко и Катар, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел.
Той ще бъде разпитан от прокурор, прецизират белгийски медии, като се базират на прокуратурата.

Отбелязва се, че жилището на Тарабела бе претърсено през декември предходната година, когато бяха арестувани някогашният зам.-председател на Екологичен потенциал Ева Кайли, нейният сътрудник Франческо Джорджи, бащата на Кайли, евродепутатът Антонио Панцери и Николо Фига-Таламанка, началник на неправителствената организация. Тарабела неведнъж изрази очакване да бъде разпитан и твърди, че е изцяло почтен. Имунитетът на Тарабела и на сътрудника му Андреа Коцолино бе снет от Екологичен потенциал при започване на февруари.

По следствието белгийските управляващи откриха над 1,5 милиона евро в брой, като над половината от тази сума бе открита в куфар, пренасян от бащата на Кайли, както и в нейното жилище, споделяно с Джорджи. Панцери, упрекнат за началник на проведена незаконна група, стана в това време очевидец на прокуратурата и чака наказване от пет години затвор - под законовия най-малко за сходни закононарушения. Ева Кайли, Франческо Джорджи и Антонио Панцери остават в пандиза, а Фига-Таламанка неотдавна бе освободен условно.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР