Белгийският депутат Самюел Коголати (от партия Еколо) предлага запорираното заради

...
Белгийският депутат Самюел Коголати (от партия Еколо) предлага запорираното заради
Коментари Харесай

Белгийски депутат предлага запорираното руско имущество да бъде предоставено на Украйна

Белгийският народен представител Самюел Коголати (от партия " Еколо " ) предлага запорираното поради войната в Украйна съветско имущество да бъде предоставено на управляващите в Киев за възобновяване на разрушенията в страната, провокирани от съветските удари, оповестиха локални медии.

Коголати разяснява, че към половината имущество на съветската страна и съветски олигарси по света се намира в банкови сметки в Белгия. По-рано бе конкретизирано, че единствено лихвите върху това имущество носят три милиарда евро годишно. Белгийските управляващи към този момент оповестиха, че ще дават тези приходи на украинската страна, като означиха, че потреблението на главниците ще бъде несъмнено с решение на Европейски Съюз. Общо Европейски Съюз запорира над 200 милиарда евро на Руската централна банка и 30 милиарда евро на съветски олигарси.

Според Коголати в Белгия са запорирани 200 милиарда евро съветска благосъстоятелност. Той предлага тези средства да бъдат конфискувани и да бъдат предоставени на Украйна за възобновяване на развалената гражданска инфраструктура.
Коголати отбелязва, че от януари Белгия поема преходното председателство на Съвета на Европейски Съюз и е време да се предложи и одобри европейско законодателство за отнемането на запорираната със глобите на Европейски Съюз съветска благосъстоятелност. Той упорства белгийското председателство да предложи сходни ограничения. Депутатът регистрира, че към този момент в Европейски Съюз има опозиция против сходно деяние и приканва за демонстрация на политическа храброст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР