Белгийските власти предадоха на гръцката полиция днес арестуваният ултрадесен евродепутат

...
Белгийските власти предадоха на гръцката полиция днес арестуваният ултрадесен евродепутат
Коментари Харесай

Белгия екстрадира ултрадесен гръцки евродепутат

Белгийските управляващи предадоха на гръцката полиция през днешния ден задържаният ултрадесен евродепутат Янис Лагос, който се счита за един от водачите на ултрадясната партия " Златна зора ", приета в Гърция за незаконна организация, заяви гръцкото онлайн издание на CNN.

Белгийските управляващи са предали Лагос през днешния ден по обед на чиновниците на гръцката полиция (ELAS) на летището в Брюксел. Той ще бъде отведен в Гърция и ще се яви пред прокурора, който ще го изпрати в пандиза, с цел да излежи присъда от 13 години и 8 месеца, избрана от гръцкия съд през 2020 година за присъединяване му в управлението на незаконната формация " Златна зора " и владеене на оръжие. Най-вероятно той ще бъде изпратен в пандиза за изключително рискови нарушители " Домокос ".

На 27 април членове на Европейския парламент (ЕП) гласоподаваха за снемането на парламентарния имунитет на Лагос. Резултатите от гласуването бяха оповестени по време на пленарната сесия на Екологичен потенциал в Брюксел. 658 депутати поддържаха решението, 25 души бяха срещу, 10 се въздържаха. След това Атинската апелативна прокуратура издаде европейска заповед за арест на Лагос.

Същия ден гръцката радиостанция Sky заяви, че чиновници на Интерпол са арестували Лагос в дома му в Брюксел
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР