Белгийските митнически служители в сряда проведоха най-голямата си операция срещу

...
Белгийските митнически служители в сряда проведоха най-голямата си операция срещу
Коментари Харесай

Източноевропейци произвеждат нелегални цигари в Белгия

Белгийските митнически чиновници в сряда организираха най-голямата си интервенция против производството на подправени цигари, нахлуха в 10 противозаконни обекта и направиха най-малко 40 ареста, заяви Агенция Франс Прес.

Международни банди трансфораха Белгия в център за произвеждане на подправени цигари, подправено опаковани като водещи марки и продавани без налози на пушачи в прилежащи страни, изключително във Англия.

В неизяснен промишлен парк в Артселаар, на основен път към пристанищния град Антверпен, офицерите арестуваха 18 мъже при интервенция на разсъмване в немаркиран склад.

Заподозрените от Източна Европа са живели в разбъркано общежитие в завода, работещи на смени, с цел да сушат тютюн, след което го прекарват през машини за навиване на цигари. Някои спели, когато чиновниците нахлули, до момента в който други работели на машините.

Флоранс Анжелиси, говорителка на белгийското финансово министерство, отговарящо за митническата работа, сподели пред кореспонденти, че служащите в никакъв случай не напускали незаконния завод, с цел да не сигнализират квартала “

„ Те спят тук, работят тук, ядат тук, взимат си душ - не си потеглят седмици, даже месеци “, сподели тя.

Огромен ресурс от цигари бил подготвен за изпращане, явно до Англия, с опаковки на известни марки Richmond и Marlboro и отпечатани със общоприети английски здравни предизвестия на британски език.

Общо бяха открити четири индустриални обекта, дружно с още шест обекта, употребявани за логистика, за накъсване на недопечен тютюн или за запазване на консумативи като цигарена хартия, филтри и лепило.

Някои от заводите са били в Северна Белгия и са обслужвали пазарите на бандата във Англия, Франция и Холандия.
 Philip Morris стопира обичайните цигари във Англия Philip Morris стопира обичайните цигари във Англия
Един от най-големите производители в света на тютюнева продукция Philip Morris International (PMI) ще се откаже от продажбата на традиц...

Длъжностни лица, обработващи голямото количество, пресмятат, че са конфискували десетки милиони цигари, подправено маркирани като Marlboro, Richmond, Prince или Regina.

Набезите доведоха до затварянето на седем противозаконни обекти за произвеждане на цигари в Белгия до момента тази година.

Миналата година повече от 400 милиона цигари бяха конфискувани от белгийската митница, само че управляващите се въздържат гръмко да разгласят победа.

Фактите към завода в Артселаар акцентират трансграничния темперамент на търговията.

Цигарите-които може да са даже по-опасни от нормалното за потребителите, защото не са създадени според наложителните здравни стандарти-бяха в опаковки в английски жанр, само че предизвестията за сигурност на машината за навиване на цигари бяха на полски.
 С помощта на тези растения ще спрете цигарите от раз С помощта на тези растения ще спрете цигарите от раз
Всеки пушач неведнъж е мислил да се откаже от цигарите или даже да го опита, само че, за жалост, не всеки съумя. Днес всички знаят за...

Задържаните обвинени са от Украйна, Румъния и България.

Кристиан Вандерварен, общоприет шеф на Белгийската федерална администрация по митниците и акцизите, участва на акцията, кояято той дефинира като най -голямата интервенция в историята на организацията си. За него схемата на групировките са елементарни: „ Причината черният пазар да носи доста пари е, тъй като налозите са доста високи - акцизи и Данък добавена стойност “, сподели той. „ Пакет цигари коства към осем евро, а от това шест до седем евро са данък и Данък добавена стойност. “

Това пресмятане значи, че пушач заплаща четири или пет евро на черния пазар за пакет цигари, който наподобява, че е от обичаната му марка на по-ниска цена, а бандата извлича облагата си от заобикаляне на данъчните управляващи.

Но Ванверверен имаше просто обръщение към потребителите, които считат, че са са на сметка. " Цигарите на половин цена не са законни цигари. Така че продуктът -независимо дали тютюнът или филтрите - не дава отговор на (здравните) стандарти ", сподели той. " Продажбите подхранват незаконни организации, които по-късно употребяват тези пари, с цел да провеждат трафик на дами, опиати и по този начин нататък. Така че не купувайте цигари на половин цена: знаете, че идват от незаконни организации. "

Фалшифицираните цигари са разрастващ се бизнес, защото държавните управления непрекъснато усилват налозите и митата, с цел да усилят приходите, като в същото време възпират потребителите да придобият нездравословен табиет, който тежи на здравните системи.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР