Белгийски съдия ще прецени в петък дали евродепутатите Ева Кайли

...
Белгийски съдия ще прецени в петък дали евродепутатите Ева Кайли
Коментари Харесай

Катаргейт“: Ще пуснат ли арестуваните евродепутати?

Белгийски арбитър ще реши в петък дали евродепутатите Ева Кайли и Марк Тарабела да останат в пандиза, откакто бяха арестувани по следствието " Катаргейт ", оповестиха локални медии. Съдът през днешния ден изслуша бранителите на двамата обвинени.

Защитата на Кайли е поискала от съда тя да бъде освободена без условия или най-малко с електронна гривна за следене. Представителите на Тарабела са поискали също неговото освобождение и са декларирали, че обвиняванията против него са " недоказуеми " и се дължат на показанията на корумпирано лице. Те са настояли, че с непрекъснатото приключване на данни от следствието в медиите е нарушена презумпцията за непорочност на обвинените.

Медиите по-рано прецизираха, че следствието за хипотетична корупция в Европейския парламент в интерес на Катар и Мароко напредва поради показанията на някогашния евродепутат Антонио Панцери, който стана очевидец на прокуратурата против заричане за наказване под пет години затвор.

Панцери също бе арестуван и бе упрекнат за началник на проведена незаконна група. Междувременно няколко от в началото арестуваните по случая бяха освободени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР