Белгийски изтребители от въздушната полиция на НАТО прихванаха руски военен

...
Белгийски изтребители от въздушната полиция на НАТО прихванаха руски военен
Коментари Харесай

Напрежение между НАТО и Русия в района на Балтийско море

Белгийски изтребители от въздушната полиция на НАТО прихванаха съветски боен аероплан в района на Балатийско море, който съгласно НАТО не е съблюдавал интернационалните правила на сигурност, съобщи БГНЕС.
В известието на НАТО за случая, случил се в петък (27 март) се споделя, че това бил третият сходен случай " през последните дни в миг, когато въоръжените сили в целия Северноатлантически съюз оказват помощ на страните да се оправят с рецесията с ковид ".
" Въздушната интензивност стартира, откакто военно-морските сили на НАТО забелязали 7 съветски военни кораба в Северно море. Докато корабите на съветския флот нормално минават през Ламанша по пътя си сред Крайния Север и Средиземно море, в този случай те останаха в Северно море няколко дни ", обявиха в НАТО. От там прибавиха, че английският флот и други военно-морски сили на съдружниците са следели съветските кораби до напускането им на този регион.
Алиансът прецизира, че " тези почивни дни стартират огромни военно-морски учения под командването на Англия край северо-западното крайбрежие на Шотландия ". Ще вземат участие Съединени американски щати, Германия, Дания, Норвегия и ONE, непрекъснатата морска формация на НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР