Белгийски изследователи предупредиха в навечерието на празниците да не се

...
Белгийски изследователи предупредиха в навечерието на празниците да не се
Коментари Харесай

Учени: Не се предоверявайте на антигенните тестове

Белгийски откриватели предизвестиха в навечерието на празниците да не се предоверяваме на бързите антигенни проби за COVID-19, заяви Ройтерс.

Учените са уверени, че дъхът на инфектираните съдържа високи равнища на вируса през първите два дни след инфекцията, а това е интервалът, в който доста антигенни проби не се позитивират.

Учените, разгласили резултатите си на платформата "Рисърчскуеър " в очакване на самостоятелна оценка, споделят с управляващите опасенията си и предизвестията да се вземат ограничения за публичното здраве в интервал, когато доста хора имат намерение да употребяват антигенни проби за скрининг преди фамилни събирания за празниците.

"Отрицателен бърз антигенен тест директно преди фамилно събиране не дава гаранция за отбрана на участниците, изключително в случай че човек се подлага на тест скоро, откакто е бил изложен на вируса ", сподели Еманюел Андре, микробиолог от Католическия университет на Льовен, взел участие в проучването дружно със експерти от университетската болница и изследователския институт IMEC.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР