Белгийски апелативен съд реши във вторник да остави в ареста

...
Белгийски апелативен съд реши във вторник да остави в ареста
Коментари Харесай

Съд остави в ареста задържан по корупционния скандал в ЕП

Белгийски апелативен съд реши във вторник да остави в ареста италианеца Николо Фига-Таламанка,  съобщи " Ройтерс ". Решението бе взето, откакто прокурорите възразиха против решението да бъде освободен с електронна гривна за следене

Фига-Таламанка е един от четиримата души, задържани по-рано през декември по обвинявания в корупция, пране на пари и незаконна организация в Европейския парламент (ЕП). Това е един от най-големите корупционни кавги в Брюксел.

Припомняме, че другите трима, всички в прелиминарен арест ,, някогашният евродепутат Пиер Антонио Панцери и сътрудникът на Каѝли Франческо Джорджи, който е бил парламентарен помощник.
 Корупционният скандал в Екологичен потенциал е оголен след едногодишно следствие
Корупционният скандал в Екологичен потенциал е оголен след едногодишно следствие

Помогнали са и непознати разследващи служби

Фига-Таламанка беше общоприет секретар на група за акция за правата на индивида, която прокурорите настояват, че е била употребена от обвинените за ориентиране на пари, платени от страна от Близкия изток, за закупуване на въздействие в институциите на Европейски Съюз.

Четиримата отхвърлят обвиняванията. Полицията е разкрила към 1,5 милиона евро в брой на разнообразни места, свързани със обвинените, някои от тях скрити в куфар в хотелска стая.

Белгийският съд в началото се съгласи Фига-Таламанка да бъде освободен с електронна гривна, само че прокуратурата апелира решението и то беше анулирано във вторник.

В изказването се споделя, че чуването на обвинения Панцери е отсрочено по негова лична молба за 17 януари 2023 година
 Катар загатна за прекъсване на газа поради корупционния скандал в Екологичен потенциал
Катар загатна за прекъсване на газа поради корупционния скандал в Екологичен потенциал

Страната отхвърля обвиняванията

Катар осъди следствието за корупция, водено от Белгия, и прекъсването на достъпа му до Европейския парламент, предупреждавайки, че това може да повлияе " негативно " на връзките и доставките на природен газ. Катарски посланик разкритикува белгийските управляващи и настоя, че е била употребена " неточна " информация.

Твърди се, че парите са били свързани с страна от Персийския залив, в резултат на което предходната седмица Европейският парламент спря достъпа на Катар до институцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР