Белгийската прокуратура повдигна обвинения в корупция на още един евродепутат,

...
Белгийската прокуратура повдигна обвинения в корупция на още един евродепутат,
Коментари Харесай

"Катаргейт": Белгия повдигна обвинения в корупция на още един евродепутат

Белгийската прокуратура повдигна обвинявания в корупция на още един евродепутат, Марк Тарабела, в границите на абсурда " пари против въздействие ", който раздруса Европейския парламент, съобщи " Ройтерс ", като се базира на белгийския вестник " Соар ".

Тарабела, белгийски социалист,. Вестник " Соар " цитира федерални прокурори, които обявиха в неделя, че той е упрекнат в корупция, пране на пари и участие в незаконна организация.

Адвокатът на обвинения Максим Толер сподели, че клиентът му е отрекъл да е правил каквито и да е било нарушавания по време на разпита от белгийските управляващи.

 Скандалът Скандалът " Катаргейт " хвърля светлина върху " недосегаемите " евродепутати

Така нареченият скандал " Катаргейт " стартира през декември, когато управляващите повдигнаха обвинявания на четирима души,, поради изказвания, че домакинът на международното състезание по футбол Катар ги е обсипвал с пари и дарове, с цел да повлияе на вземането на решения.

Още един задържан

Агенция " Ройтерс " заяви в петък, че белгийските прокурори са арестували един евродепутат и са отвели различен за разпит по отношение на корупционния скандал.

Италианската финансова полиция, настояща от името на белгийската федерална прокуратура, е арестувала италианския член на Европейския парламент Андреа Коцолино в клиника в Неапол, където е бил признат за прегледи, споделиха източници от Демократическата партия на Коцолино пред " Ройтерс ". По-късно информацията беше доказана от юриста му пред " Политико ". Според изданието в този момент Коцолино е под домакински арест.

В началото на месеца Европейския парламент на Коцолино и Тарабела, и двамата от лявоцентристката група " Социалисти и демократи ".

Чрез своите юристи Коцолино и Тарабела преди този момент отхвърлиха да са направили корист и споделиха, че са подготвени да отговорят на въпроси на белгийските управляващи. Катар също отхвърли да е направил нарушаване.

Гръцкият член на Европейския парламент Ева Кайли, някогашният италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери, дружно с още двама, също са в белгийски арест по обвинявания в корупция и пране на пари по отношение на хипотетични заплащания от Катар и Мароко.

 Парламентът на малките врати: за какво абсурдът с Катар в сърцето на Европейски Съюз беше неминуем Парламентът на малките врати: за какво абсурдът с Катар в сърцето на Европейски Съюз беше неминуем

да работи с белгийските управляващи в подмяна на понижена присъда. Кайли отхвърли да е направила нарушаване. Мароко се оплака от " правосъден тормоз ".

Партньорът на Кайли, Франческо Джорджи, който също е в ареста, че е вземал подкупи, сподели, че подозира Тарабела в приемане на пари от Катар, съгласно източник, непосредствен до следствието. Адвокатът на Джорджи отхвърли коментар.

Адвокатът на Тарабела съобщи, че евродепутатът е посетил Катар два пъти и е бил изцяло транспарантен за тези пътувания до строителни обекти и работни лагери, с акцент върху човешките и трудовите права и свободата на изложение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР