Белгийската полиция извърши обиск в централата на Европейската народна партия

...
Белгийската полиция извърши обиск в централата на Европейската народна партия
Коментари Харесай

Полицията извърши обиск в централата на Европейската народна партия в Брюксел

Белгийската полиция извърши обиск в централата на Европейската национална партия (ЕНП) в Брюксел през вчерашния ден като част от провеждащо се немско следствие, съобщи Белга.

Германският политик Марио Фойгт е разследван за финансови нередности, свързани с изборите в Европейски Съюз през 2019 година Фойгт е водач на десноцентристкия Християндемократически съюз в Народното събрание на немската провинция Тюрингия.

През 2019 година Фойгт е бил началник на онлайн акция на ЕНП и на партийния ръководител Манфред Вебер, когато той е бил претендент за ръководител на Европейската комисия.

Полицията ревизира компютри и изиска документи, свързани с следствие за хипотетична корупция по време на акцията за изборите през 2019 година Фойгт е обвинен за приемане на пари от компания в Тюрингия в подмяна на възлагане на контракт като част от електронната акция.

Белгийската полиция и немските следователи работят дружно за определяне на паричната сума, която Фойгт може да е получил, до момента в който е бил в Брюксел.

" Партията си сътрудничи при цялостна бистрота със съответните управляващи и дава съответната информация и документи ", сподели партията в изказване. " Тъй като това е продължаващо правосъдно следствие, ЕНП няма да разяснява повече. "

ЕНП е най-голямата партия на европейско равнище, а нейната група държи множеството места в Европейския парламент.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР