Белгийската полиция арестува мъжа, който се смята, че в петък

...
Белгийската полиция арестува мъжа, който се смята, че в петък
Коментари Харесай

Шофьорът, ранил шестима в Брюксел, е арестуван

Белгийската полиция арестува мъжа, който се счита, че в петък по обед.

Това заяви прокурорът, часове след случая, довел до пострадването на шестима души.

Заподозреният е арестуван към три часа, откакто е избягал от мястото с микробуса си, в Антверпен - град на към 40 км северно от белгийската столица.

Само 25 минути след произшествието полицията съумя да открие микробуса, паркиран на улица в брюкселския квартал " Сен Жос ", който е на няколко километра от мястото на случая.

Мотивите на причинителя не са известни. Сследствието се работи по разнообразни версии. По информация на белгийската социална телевизия управляващите не са водили арестувания на доклад като радикализиран.

Ранените, клиенти на заведението, които са обядвали на маси пред него, са с леки пострадвания и в потрес.

" Фактите, несъмнено, ви карат да мислите за офанзиви, които са се случвали в предишното, само че това не е единствената опция, която обмисляме. Възможно е това да е било просто случай ", съобщи представител на прокуратурата в Брюксел.

Един от очевидците сподели пред белгийските медии, че микробусът е навлязъл в улица " Сен Мишел ", която води към оживената комерсиална пешеходна зона на ул. " Ньоф ", със свирещи гуми и се е отдалечил с висока скорост, откакто е помел масите. Мястото се намира в центъра на Брюксел и е в непосредствена непосредственост до " Гран плас "

Видеозаписи от случая в обществените медии демонстрират, че белият ван в действителност се движи бързо, само че единствено " забърсва " в профил на масите на тротоара и не явно не се прицелва в хората.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР