Белгийската партия Ислям, регистрирана през 2012 г., е включила в

...
Белгийската партия Ислям, регистрирана през 2012 г., е включила в
Коментари Харесай

Белгийска партия включи в предизборната си програма въвеждането на шериата

Белгийската партия " Ислям ", записана през 2012 година, е присъединила в предизборната си стратегия въвеждането на шериата, оповестиха локални медии.

От партията прецизират, че ще се стремят към въвеждането на ислямското право, без да се постанова смяна в белгийската конституция. Друга цел на партията е в публичните транспортни средства мъжете и дамите да бъдат разграничени с обяснението, че прекомерно постоянно дами се оплакват от мъжкото държание, предава Българска телеграфна агенция.

Партията ще взе участие в идните тази година локални избори с желанието Белгия да се трансформира в " ислямска страна ". Преди шест години " Ислям " завоюва две места в общинските препоръки в кварталите " Моленбек " и " Андерлехт " в Брюксел. Тази година с изключение на в столицата, нейни представители ще се явят на изборите в Лиеж, Намюр, Монс и Шарльороа. От партията изясняват, че са бранители на полезности, а не на канони, и че желаят да работят за ползите на цялото общество.

" Шериат за Белгия " бе името на организация, работила от 2010 до 2012 година и избрана с решение на съда в Антверпен за терористична преди три години. Нейни членове и сподвижници отпътуваха на фронта в Сирия, където се причислиха към терористичната формация " Ислямска страна " (ИД). През 2015 и 2016 година в Париж и Брюксел бяха осъществени атентати, за които отговорността пое ИД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР