Белгийската агенция за управление на радиоактивните отпадъци Ondraf/Niras съобщи, че

...
Белгийската агенция за управление на радиоактивните отпадъци Ondraf/Niras съобщи, че
Коментари Харесай

Белгия и Нидерландия планират строителство на нови пунктове за съхранение на радиоактивни отпадъци

Белгийската организация за ръководство на радиоактивните боклуци Ondraf/Niras заяви, че стартира построяването на ново вместилище за нискоактивни радиоактивни боклуци на площадката в община Десел. Разрешение за градеж от Федералната организация за нуклеарна сигурност (AFCN) е получено в края на предходната година. Очаква се първите контейнери с радиоактивни боклуци (РАО) да бъдат ситуирани в новия обект след три години.

Междувременно Холандската централна организация за радиоактивни боклуци (Covra) разгласи проектите си за създаване на нов пункт за предпазване на радиоактивни боклуци с ниско и приблизително равнище на интензивност. Според Covra, то е належащо, защото настоящето вместилище е съвсем запълнено. В новия пункт ще бъдат преместени боклуци от изследователския реактор в Петен.

В момента в Белгия работят 7 енергоблока в две атомни централи - „ Дул “ и Тианж “. Холандия експлоатира един енергоблок в АЕЦ „ Борсел “ и обмисля построяването на още един или два енергоблока. Изследователският реактор в Петен е един от международните производители на медицински изотопи. В близко бъдеще той ще бъде изведен от употреба и сменен с изотопен реактор от ново потомство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР