Белгийката Елизе Мертенс спаси три мачбола и се класира за

...
Белгийката Елизе Мертенс спаси три мачбола и се класира за
Коментари Харесай

Мертенс спаси три мачбола по пътя към полуфиналите в Дубай

Белгийката Елизе Мертенс избави три мачбола и се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на мощния шампионат по тенис на твърда настилка в Дубай с награден фонд 1.84 милион $.

Поставената под номер 10 Мертенс отстрани Джесика Пегула (САЩ) с 5:7, 7:5, 6:0 след 2:47 часа.

Пегула, четвъртфиналистка от Откритото състезание на Австралия през предишния месец, взе първия сет след поврат от 2:4 гейма, а във втория водеше с 5:3 и сервираше за успеха, само че Мертенс взе 10 следващи гейма, с цел да осъществя поврат. Американката пропусна трите мачбола при 5:4 във втората част и сервис на съперничката си.

INCREDIBLE turnaround from

The No.10 seed saves three match points and wins 11 games in a row to book her semifinal spot at!

Awaits the winner of Sabalenka-Muguruza
— wta (@WTA) Барбора Крейчикова (Чехия) също ще дебютира в топ 4 на конкуренцията след безапелационен триумф над участващата с " уайлд кард " Анастасия Потапова (Русия) с 6:0, 6:2 за 62 минути.

Крейчикова, която е специалистка при дуетите, през предишния месец завоюва трофея на смесени двойки на Откритото състезание на Австралия дружно с Раджийв Рам (САЩ).

19-годишната Потапова, някогашна лидерка в международната класация за девойки, прави завръщане на корта през този сезон, откакто през август претърпя интервенция на глезена. Тя по този начин и не съумя да откри играта си против Крейчикова, като позволи 28 непредизвикани неточности.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР