Белгийче на девет години е на път да стане най-младият

...
Белгийче на девет години е на път да стане най-младият
Коментари Харесай

Деветгодишно белгийче ще стане най-младият човек в света, завършил университет

Белгийче на девет години е на път да стане най-младият човек в света, приключил университет, когато получи бакалавърска степен по електроинженерство от Технологичния университет в Айндховен идващия месец, заяви Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Докато държи в ръце кученцето си, Лоран Симон наподобява на всяко друго момче на неговата възраст. Когато стартира да приказва по какъв начин създава компютърна мрежа, която да репликира част от мозъка, усещането е напълно друго.

Проектът му съчетава биомедицината и електроинженерството.

След като получи тапия, Лоран ще се насочи към тезата си и ще стартира " да учи малко и медицина ". Преди това обаче ще си почине.

Вдъхновен от изобретателя Никола Тесла, Лоран желае да създава изкуствени органи и вероятно цяло изкуствено тяло в лична лаборатория.

Лоран е приключил гимназия за към година в Белгия, само че към този момент учи в Холандия. Тригодишната бакалавърска стратегия завършва за девет месеца.

" Всички преподаватели са в действителност въодушевени да учат Лоран. Това за нас е неповторима обстановка, тъй като той е най-младият студент, който сме имали " - сподели програмният шеф Сьорд Хулсхоф.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР