Белгия скоро ще има остров, наречен Принцеса Елизабет. Създадената от

...
Белгия скоро ще има остров, наречен Принцеса Елизабет. Създадената от
Коментари Харесай

Белгия одобри първия в света енергиен остров

Белгия скоро ще има остров, наименуван Принцеса Елизабет. Създадената от индивида конструкция в Северно море в реалност ще бъде първият в света енергиен център, ситуиран във водата, написа TheMayor.EU. Правителството на страната издаде екологичното позволение за огромния план във вторник, a строителството би трябвало да стартира март идната година. Планът е той да бъде приключен през август 2026 година

Всъщност, консорциумът от компании зад плана – DEME и Jan De Nul – към този момент е почнал работа по производството на бетонните основи (кейсони), които ще поддържат хъба.

Всеки кейсон е почти 60 метра дълъг, 30 метра необятен и 30 метра висок и ще бъде изтеглен до местоположението на острова през лятото на 2024 и 2025 година
Окончателният дизайн ще бъде показан скоро
Островът на принцеса Елизабет, кръстен на наследника на белгийския престол, ще съставлява „ основна част от бъдещото ни енергийно доставяне “, съгласно Винсент ван Куикенборн, министър за Северно море.

Съоръжението ще бъде ситуирано на 45 километра от брега на страната в по този начин наречената зона на принцеса Елизабет – зона от морето, която ще бъде „ засадена “ с вятърни турбини. По този метод хъбът ще служи като колектор на силата, създадена от тези съоръжени, и всъщност ще служи като офшорно уголемение на националната електроснабдителна мрежа.

Нещо повече, хъбът ще има оперативния потенциал да свързва бъдещи интерконектори от други страни, които имат вятърни паркове в Северно море, като Дания и Обединеното кралство.

Въпреки че това съставлява огромна стъпка напред за даването на възобновима сила в тази част на Европа, съществуват опасения по отношение на морската среда и въздействието, което планът може да окаже върху нея.

Белгийското държавно управление уточни, че ще вземе поради този факт, с цел да отбрани морския живот „ както над, по този начин и под водата “. Мрежовият оператор Elia, който ще дава отговор за ръководството на острова, сподели, че дизайнът ще бъде „ включващ природата “ и ще бъде оголен в края на годината.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР