Белгия ще възобнови скоро дейността на посолството си в Киев,

...
Белгия ще възобнови скоро дейността на посолството си в Киев,
Коментари Харесай

Белгия възобновява дейността на посолството си в Киев


Белгия ще възобнови скоро активността на посолството си в Киев, затворено поради съветското навлизане в Украйна, заяви външният министър Софи Уилмес, представена от локални медии.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4074
Преди решението за затваряне белгийското посолство бе краткотрайно подслонено в дипломатическата задача на Франция в Киев. Отбелязва се, че от края на предходната седмица бе възобновена активността на представителството на Европейски Съюз в украинската столица. Допълва се, че Италия към този момент е изразила подготвеност да отвори още веднъж посолството си в Киев след Великден, а Литва към този момент е подхванала тази стъпка.

Белгийските медии през вчерашния ден оповестиха, че изгонените на 29 март 21 съветски дипломати от Брюксел и Антверпен са напуснали страната със специфичен полет. На борда в Брюксел са се качили също 17 прогонени от Холандия съветски дипломатически представители и фамилиите на оповестените за личност нон грата. Белгия изясни решението си със подозрения, че съветските представители са разузнавачи, чиято работа под прикритие е създавала закани за националната сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР