Белгия ще поиска от Украйна разяснения по повод съобщения, че

...
Белгия ще поиска от Украйна разяснения по повод съобщения, че
Коментари Харесай

Белгия разследва дали оръжие, доставено за защита на Украйна, е използвано в Русия

Белгия ще изиска от Украйна уточнения във връзка известия, че автоматизирани пушки, създадени в Белгия, са били употребявани от проукраински сили за битка с съветските войски в Русия, сподели в понеделник белгийският министър председател Александер де Кро, представен от " Ройтерс ".

" Вашингтон пост " в събота заяви, че антикремълски бойци, които са подхванали презгранична офанзива от Украйна предишния месец, са употребявали тактически транспортни средства, в началото предоставени на Украйна от Съединените щати и Полша, и са носили пушки, създадени в Белгия и Чехия.

" Нашето министерство на защитата и неговите разследващи организации са почнали следствие и желаят информация, с цел да дефинират какво тъкмо се е случило ", съобщи Де Кро по белгийското Радио 1.

" Европейските оръжия се доставят на Украйна, при изискване че се употребяват на украинска територия за отбрана на тази територия ", добави той.

Де Кро отхвърли да разяснява вероятните последици, в случай че информацията се удостовери.

" Анализираме обстановката и ще приемем това доста съществено ", акцентира министър председателят.

Доставките на оръжие от Белгия са предопределени за отбрана на украинската земя и украинския народ от съветското навлизане, това ясно е посочено в съответните документи, тези оръжия не следва да попадат в обособени групи, които преследват вътрешни цели в Русия, е декларирал информиран източник, представен от белгийските медии и Българска телеграфна агенция.

Местните медии прецизират, че съгласно разследващи данни на Съединени американски щати автоматизирани пушки белгийско произвеждане са били употребявани от съветски бойци от проукраинските групи " Легион, " Свободна Русия " и " Руски доброволчески корпус ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР