Белгия ще има състезание от календара във Формула 1 още

...
Белгия ще има състезание от календара във Формула 1 още
Коментари Харесай

Белгия остава част от Формула 1 до 2021 г.

Белгия ще има съревнование от календара във Формула 1 още три сезона, оповестиха от шампионата. Пистата " Спа-Франкошам " подписа нов контракт със притежателите на спорта " Либърти медиа ", който ще продължи до 2021 година

Преговорите сред държавното управление на Валония, чиято благосъстоятелност е именитата белгийска писта и " Либърти " са приключили сполучливо в средата на седмицата. Настоящият контракт изтичаше в края на сезона, само че ще бъде продължен.

Макар да е на загуба в последните няколко години надпреварата за Гран при на Белгия носи огромни облаги на локалната стопанска система. Заради това локалното държавно управление покрива загубите от години. Според белгийския вестник " Ехо " досега са продадени 200 хиляди билета, от които 75 хиляди единствено за неделното съревнование. През тази година Гран при на Белгия ще се организира на 26 август и е първото след триседмичата лятна пауза.

Белгия е част от Формула 1 от 1950 година и досега 63 пъти е била хазаин на конкуренцията. Случаите, в които " Спа-Франкошам " отпада от календара за 1957, 1959, 1969, 1971, 2003 и 2006 година Състезанието е доста обичано от водачите поради класическата писта, а непредсказуемото време в Ардените постоянно играе огромна роля.

Рекордът по победи на " Спа " държи Михаел Шумахер с шест (печели първата си победа точно в Белгия – бел. ред.). От настоящите водачи с най-вече е Кими Райконен (4), а четирикратните международни първенци Люис Хамилтън и Себастиан Фетел имат надлежно три и две.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (265)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР