Белгия победи Уелс с 2:1 в срещата между двата тима

...
Белгия победи Уелс с 2:1 в срещата между двата тима
Коментари Харесай

Белгия взе своето срещу Уелс и запази искрица надежда

Белгия победи Уелс с 2:1 в срещата сред двата отбора от 5-ия кръг в група 4 на дивизия " А " в Лигата на нациите. Този триумф бе значим за " алените дяволи ", които резервираха искрица вяра да завоюват своята група и да се класират на финалите в шампионата.

Домакините в Брюксел поведоха още в 10-ата минута. Миши Батшуай подаде към Кевин де Бройне на границата на наказателното поле, а той от придвижване прати кълбото във вратата за 1:0.

В 26-ата минута халфът на Манчестър Сити бе покрай удвояване на резултата, само че негов шут се отби от гредата.

Все отново Белгия вкара втори гол в 38-ата минута. Тогава Де Бройне получи в наказателното поле и съвсем от аутлиинята подаде паралелен пас към Батушай, който засече кълбото в мрежата за 2:0.

В края на първата и началото на втората част обаче Уелс подвигна оборотите и съумя да върне интригата в мача. Това се случи в 50-ата минута, когато Бренън Джонсън центрира отдясно, а Кийфър Мур надскочи директния си надзирател и с глава означи за 2:1.

В 78-ата минута съдията даде дузпа за " алените дяволи " за нарушаване на Джо Морел против Де Бройне, само че след разглеждане с ВАР съдията анулира решението си, защото се видя, че бранителят първо играе с топката.

Все отново Белгия взе успеха и с актив от 10 точки заема 2-рото място в класирането. " Червените дяволи " изостават на 3 точки зад водача Нидерландия, като имат директен конфликт с него в последния кръг, само че белгийците имат да наваксват закъснение от 1:4, с какъвто резултат изгубиха първия мач с този противник и възможностите им не са положителни. Уелс остава на дъното с 1 точка, като ще би трябвало да търси наложителна победа в последния си мач с Полша, в случай че не желае да изпадне в по-долната дивизия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР