Белгия победи Англия с 2:0 и сложи край на надеждите

...
Белгия победи Англия с 2:0 и сложи край на надеждите
Коментари Харесай

Англия на колене пред Белгия

Белгия победи Англия с 2:0 и постави завършек на очакванията на британците да се класират за финалната фаза. Отборът на Роберто Мартинес взе стабилен задатък до 23-ата минута с два гола. Тилеманс откри с удар от отдалеченост, а Мертенс удвои преднината след прелестно осъществяване на фаул.

След този триумф белгийците не престават да са водач в група 2 на Дивизия А, само че имат единствено точка преднина пред втория Дания. Двата тима се изправят един против различен в сряда в директна борба за първото място.
Снимка: БГНЕС  Англия на колене пред Белгия (ВИДЕО)
Англия стартира с концепцията да се надиграва с домакините, което се оказа неточност. Белгийският отбор превъзхожда противника по множеството индикатори и бързо го сподели. Тимът на Гарет Саутгейт успяваше да стига до вратата на Куртоа, като още във втората минута Хари Кейн опитва удар.

Снимка: БГНЕС  Англия на колене пред Белгия (ВИДЕО)
В отбрана обаче англичаните имаха съществени проблеми против гениите на Белгия. Още в десетата минута отборът на Роберто Мартинес поведе. Лошо подаване на Дайър даде начало на офанзива на противника. Лукаку подаде на Тилеманс, който с доста акуратен удар от отдалеченост откри резултата. Топката обаче мина покрай Пикфорд, който можеше да се намеси и по-добре.

Джак Грийлиш получи късмет незабавно да изравни, само че ударът му бе блокиран от Алдервейрелд. След последвалия корнер Кейн стреля с глава, а Лукаку мазета топката от голлинията.
Снимка: БГНЕС  Англия на колене пред Белгия (ВИДЕО)
След този интервал белгийците още веднъж демонстрираха, че имат по-ясни хрумвания. В 23-ата минута те стигнаха до втори гол след противоречиво нарушаване на Райс. Защитникът попречи на Де Бройне да стреля, само че съумя да отклони топката преди конфликта сред двамата. Блестящо осъществяване на Мертенс от фаула прати топката в мрежата за 2:0.

До почивката англичаните имаха преимущество и натиснаха противника. В 34-ата минута се откри късмет пред Маунт, само че ударът му бе блокиран от Вертонген. В края на полувремето Кейн стреля право в Куртоа.
Снимка: БГНЕС  Англия на колене пред Белгия (ВИДЕО)
Проблемите на гостите се усилиха, откакто Бен Чилуел получи травма и трябваше да напусне. На негово място се появи младия гений на Арсенал Букайо Сака. На почивката бе заменен и Джордан Хендерсън, което съществено ще тормози Юрген Клоп. Ако повода е травма, той е следващият футболист, който отпада от сметките на Ливърпул.
Снимка: БГНЕС  Англия на колене пред Белгия (ВИДЕО)
През второто полувреме отборът на Саутгейт имаше самодейността, само че не успяваше да означи гол. В един миг Кейн навърза няколко бранителя на съперника, само че най-после не съумя да затрудни Куртоа. Темпото спадна, а ситуациите не бяха доста.

В 76-ата минута Лукаку пропусна превъзходна опция да постави точка на разногласието. След ниско центриране на Мертенс нападателят бе на идеална позиция, само че не съумя да преодолее вратаря. Англичаните дадоха отговор с рискова офанзива, само че тя още веднъж не приключи с прецизен удар.
Снимка: БГНЕС  Англия на колене пред Белгия (ВИДЕО)
В последните минути гостите натиснаха и стигнаха на няколко пъти до вратата на Куртоа, само че в завършващата фаза не бяха ефикасни. В същото време Белгия пропусна два положителни шанса да стигне до нов гол.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР